Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY
Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: telecí, maso, tržní části, droby Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice
2
JAKOST TELECÍHO MASA
3
JAKOSTNÍ TŘÍDY I. jakostní třída
Kýta - velký, malý ořech, spodní a svrchní šál 1.
4
II. Jakostní třída a) telecí pečeně nebo pečeně s ledvinou
2.
5
II. Jakostní třída b) telecí plec
3.
6
II. Jakostní třída c) telecí hrudí
4.
7
III. Jakostní třída a) telecí krk
5.
8
III. Jakostní třída b) telecí karbanátek
6.
9
III. Jakostní třída c) telecí kližka
7.
10
III. Jakostní třída d) telecí koleno a pupek pupek
8.
11
DĚLENÍ TELECÍHO MASA 10.
12
DĚLENÍ kýta – velký ořech 9. krk kýta – malý ořech 9a. karbanátek
kýta – vrchní šál pupek kýta – spodní šál pečeně s ledvinou plec špička a střed hrudí kolena
13
TELECÍ DROBY Patří sem: Telecí brzlík – růstová žláza
11.
14
TELECÍ DROBY Telecí srdce
12.
15
TELECÍ DROBY Dále jsem patří:
plíce, jazyk, mozek, okruží (jsou předžaludky telat a část střeva), slezina, játra
16
ZDROJE: Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.