Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

21. 5. 2014, ChrudimAnna Chvátalová. Úvod • Podnikatelský záměr – založení hotelu s hotelovou restaurací • Společnost s ručením omezeným jednoho společníka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "21. 5. 2014, ChrudimAnna Chvátalová. Úvod • Podnikatelský záměr – založení hotelu s hotelovou restaurací • Společnost s ručením omezeným jednoho společníka."— Transkript prezentace:

1 , ChrudimAnna Chvátalová

2 Úvod • Podnikatelský záměr – založení hotelu s hotelovou restaurací • Společnost s ručením omezeným jednoho společníka • Horský hotel Protěž, s. r. o. • Janské Lázně, okres Trutnov • 17 zaměstnanců • Člen: AHR ČR, OHK

3 Úvod • Otevírací doba hotelu pondělí-pátek: 9:00-17:00 sobota, neděle: zavřeno • Otevírací doba restaurace pondělí-čtvrtek: 11:00-22:00 pátek, sobota: 11:00-23:00 neděle: 11:00-22:00

4 Úvod • Kapacita hotelu: 62 lůžek • Celkem 25 pokojů • Kapacita restaurace: 90 míst • Kapacita projektové místnosti: 20 míst • Hypoteční úvěr: Kč • Finanční leasing: Kč

5 Charakteristika lokality • Lyžařské středisko • Zóna KRNAPu • Dopravní dostupnost • Antropogenní i přírodní předpoklady • Lákavé okolí • Nízká kriminalita

6 Dotazníkové šetření • – • respondentů • Liberecký, Pardubický, Královéhradecký kraj, hlavní město Praha • Internetová podoba dotazníku

7 Dotazníkové šetření

8

9 SWOT analýza

10 Marketingový plán • Sestaven pomocí klasické pyramidy cílů podniku • Doplněný vlastním marketingovým plánem, který obsahuje plán marketingového mixu, tzv. 8P

11 Organizační a řídící struktura firmy

12 Odhad počáteční potřeby investičního kapitálu • Zřizovací výdaje: Kč • Investiční kapitál: Kč

13 Počáteční potřeba provozního kapitálu • = Kč / měsíc

14 Odhad ročních fixních nákladů • = , 56 Kč/ rok

15 Vymezení vlastních a cizích zdrojů firmy • Cizí zdroje: Kč • Vlastní zdroje: Kč

16 Ukázka stanovení variabilních nákladů

17 Ukázka kalkulace - snídaně

18 Odhad zásob surovin

19 Ukázka kalkulace surovin

20 Odhad zásob hygienických prostředků

21 Zahajovací rozvaha

22 Odhad prodejní ceny produktu

23

24 Odhad hospodářského výsledku • Odhad výnosů • Odhad nákladů • Hospodářský výsledek

25 Odhad daně z příjmu právnických osob

26 Break

27 Break s minimální účetním hospodářským výsledkem

28 Kritické ceny

29 Kritické ceny s minimálním účetním hospodářským výsledkem

30 Výkaz zisků a ztrát

31 Konečná rozvaha

32 Odhad čistého a disponibilního zisku

33 Ukazatelé analýzy rozvahy • Rentability, finanční míry samostatnosti a zadluženosti, likvidity • Základní obraz o efektivnosti podnikání

34 Ukazatelé struktury

35 Ukazatelé vývoje

36 Závěr • Hospodářský výsledek: , 9 Kč • Daň z příjmu právnických osob: Kč • Čistý zisk: , 9 Kč • Žádné změny ve firemní politice • Stejné ceny • Zaveden nový poplatek za zvířata


Stáhnout ppt "21. 5. 2014, ChrudimAnna Chvátalová. Úvod • Podnikatelský záměr – založení hotelu s hotelovou restaurací • Společnost s ručením omezeným jednoho společníka."

Podobné prezentace


Reklamy Google