Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VHODNOST MASA NA MINUTKY A PŘÍLOHY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Hovězí, telecí,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VHODNOST MASA NA MINUTKY A PŘÍLOHY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Hovězí, telecí,"— Transkript prezentace:

1 VHODNOST MASA NA MINUTKY A PŘÍLOHY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Hovězí, telecí, vepřové, skopové maso, drůbež, zvěřina Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 504 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 504

2 VHODNOST DRUHŮ MASA  na přípravu minutek musí být maso prvotřídní kvality a z mladých kusů, dobře vyzrálé a odleželé 1.

3 HOVĚZÍ MASO Urči části masa: Svíčková Roštěnec Kýta http://www.toppotraviny.cz/hovezi-maso/hovezi-svickova-4-5-lbs-irsko 2.http://www.eshop.maneo.cz/hovezi-rostenec-ku-vysoka-rostenka-ean48108-skup15Zn1ak5.php 3.http://www.akcniceny.cz/detail/hovezi-kyta-bez-kosti /

4 TELECÍ MASO Urči části masa: Kýta Pečeně Kýta Pečeně

5 VEPŘOVÉ MASO VEPŘOVÉ MASO Kýta Pečeně Panenka Krkovice http://www.dumazahrada.cz/fotogalerie/ke-clankum/2012/5/8/galerie/budeme-potrebovat/item/ veprova-kyta / veprova-kyta /http://www.dumazahrada.cz/fotogalerie/ke-clankum/2012/5/8/galerie/budeme-potrebovat/item/ veprova-kyta /

6 SKOPOVÉ MASO Kýta Hřbet zmrazena.html 2.http://www.jehnecimaso.cz/obchod/jehneci-maso/

7 DRŮBEŽ  krůty, kuře – prsa, husy, kachny, slepice - játra StehnoKřídlo http://www.toprecepty.sk/recept/2802-kyjevske-kotlety/

8 ZVĚŘINA  srnec, jelen Kýta Hřbet Kýta Hřbet

9 VNITŘNOSTI  Játra ( telecí, vepřové, drůbeží), telecí brzlík, telecí a vepřový mozeček 1. Játra2. Brzlík 1.http://www.ceskamasna.cz/maso/teleci-maso/teleci-jatra-zmrazena.html 2.

10 ZDROJ:  Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN:  Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "VHODNOST MASA NA MINUTKY A PŘÍLOHY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Hovězí, telecí,"

Podobné prezentace


Reklamy Google