Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TĚSTO LINECKÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, linecké, příprava, čajové pečivo Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TĚSTO LINECKÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, linecké, příprava, čajové pečivo Autor:"— Transkript prezentace:

1 TĚSTO LINECKÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, linecké, příprava, čajové pečivo Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, 412 01 Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník 8 Dum: 48 8 Vypracováno: II.pololetí 2012/2013

2 CHARAKTERISTIKA Typická elastická konzistence lineckého těsta ho předurčuje k jeho využití. Typická elastická konzistence lineckého těsta ho předurčuje k jeho využití. Těsto se vyválí a pak vykrajuje, vypichuje, modeluje, řeže či lisuje. Těsto se vyválí a pak vykrajuje, vypichuje, modeluje, řeže či lisuje. V tradičním pekařství bylo stejně jako těsto kynuté pro svou plastičnost a poslušnost velmi oblíbené, neboť se z něj dal vytvarovat jakýkoliv motiv. V tradičním pekařství bylo stejně jako těsto kynuté pro svou plastičnost a poslušnost velmi oblíbené, neboť se z něj dal vytvarovat jakýkoliv motiv.

3 GRAFICKÁ PŘÍPRAVA www.slovanskepecivo.cz/testo-pevne

4 LINECKÝ KOLÁČ www.dobrutky.euwww.dobrutky.eu www.dobrutky.eu www.dobrutky.eu

5 LINECKÉ CUKROVÍ recepty.blesk.czrecepty.blesk.cz recepty.blesk.cz recepty.blesk.cz

6 ČAJOVÉ PEČIVO www.chutastyl.czwww.chutastyl.cz www.chutastyl.cz www.chutastyl.cz

7 ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB 80-7168-626-3s. 82 - 93


Stáhnout ppt "TĚSTO LINECKÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, linecké, příprava, čajové pečivo Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google