Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DĚLENÍ MOUČNÍKŮ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: Moučníky, dělení, druhy těst Autor: Bc. Jana.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DĚLENÍ MOUČNÍKŮ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: Moučníky, dělení, druhy těst Autor: Bc. Jana."— Transkript prezentace:

1 DĚLENÍ MOUČNÍKŮ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: Moučníky, dělení, druhy těst Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 482 Vypracováno: II.pololetí 2012/2013

2 ZÁKLADNÍ DĚLENÍ 1. Teplé a studené ( hotové výrobky) 2. Moučníky na objednávku ( flambované) 3. Rozdělení podle těst 4. Ostatní moučníky 5. Moučníky podávané po hlavním chodě (do 150g) 6.Moučné pokrmy podávané jako hlavní chod ( 250 – 350g) 1.

3 ROZDĚLENÍ PODLE TĚST TĚSTA:  Litá  Odpalovaná  Kynuté  Piškotové  Listové  Linecké  Vaflové 2.

4 OSTATNÍ MOUČNÍKY  bramborové  tvarohové  těstovinové  nákypy  kaše  teplé pudinky, studené krémy a pudinky  moučníky s použitím ovoce a ovocné moučníky  nepečené  zmrzliny a poháry 3. cz.123rf.com cz.123rf.com

5 glissybaby.blog.cz

6 ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s


Stáhnout ppt "DĚLENÍ MOUČNÍKŮ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: Moučníky, dělení, druhy těst Autor: Bc. Jana."

Podobné prezentace


Reklamy Google