Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,"— Transkript prezentace:

1 MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra, brzlík, mozek Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 514 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 514

2 VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Vepřová a telecí játra 1.

3 VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Telecí mozeček 2.

4 VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Telecí brzlík Telecí brzlík 3.

5 VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Hovězí vemínko Hovězí vemínko 4.

6 ANGLICKÁ TELECÍ JÁTRA  Upravená telecí játra nakrájíme na plátky  1 porci 2 ks  zlehka naklepat, naříznout  játra opékáme společně s hřebínky slaniny.  Podáváme pokapané máslem, posypané zel.natěmi.  Přílohy: různě upravené brambory, rýže 5.

7 TELECÍ MOZEČEK S VEJCI  Připravujeme pouze na objednávku  Očištěný mozeček nadrobno nasekáme nožem a vložíme na zpěněnou cibulku, osolit, okořenit, drcený kmín  přidáme vejce a mícháme tak dlouho dokud se vejce nesrazí.  Přílohy: brambory, pečivo, chléb 6.

8 TELECÍ BRZLÍK V ŠUNCE S VEJCI  Kuchyňsky upravený a povařený brzlík necháme vychladnout.  Nakrájíme na 5 mm plátky, osolíme a z jedné strany obalíme v mouce, plátky opékáme společně s plátky šunky, kolečky rajčat.  Připravíme si volské oko.  Opečené řezy podáváme přelité výpekem, obložíme vejcem, opečenou šunkou a rajčaty.  Přílohy: Brambory

9 ZDROJ:  Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN:  Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: X  Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,"

Podobné prezentace


Reklamy Google