Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava,"— Transkript prezentace:

1 KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava, steak Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 518 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 518

2 CHARAKTERISTIKA  Svou vůní a chutí připomíná srnčí maso.  Klokani se živí především šťavnatými výhonky trav, bylinami i listy rostlin.  Klokanů existuje 48 druhů a pouze druhů je povoleno lovit pro jejich svalovinu,  Klokaní maso je červené, s nízkým obsahem tuku a cholesterolu,  Je šťavnaté a křehké, s vysokým obsahem proteinů a minerálů. 1.

3 SLOŽENÍ KLOKANÍHO MASA  Proteiny  Sacharidy  Kolagen  Tuk  Nenasycené mastné kyseliny, Sodík  Železo  Zinek  Křemík

4 PŘÍPRAVA  Příprava klokaního masa není složitá,  Používají se recepty pro maso hovězí či vepřové.  Maso lze tak použít pro přípravu celé řady pokrmů: guláše guláše polévek polévek barbecue barbecue steaků steaků špízy špízy  Klokaní maso: nakládat do marinád nakládat do marinád grilovat nebo péci. grilovat nebo péci.  Během procesu vaření nebo pečení by nemělo dojít k jeho zchladnutí, neboť by maso mohlo ztuhnout. 2.

5 KLOKANÍ STEAK  Z každé strany opeču 3 minuty.  Při obracení do maso nepícháme  Rozpálím troubu na min. 220 °C.  Po 5ti minutách odležení steaky ještě dáme na chvilku do rozpálené trouby a nechám je tam doběhnout do „medium".  Solíme až na konec 3.

6 ZDROJ: zverina/clanek-klokani-maso-347.html


Stáhnout ppt "KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava,"

Podobné prezentace


Reklamy Google