Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:"— Transkript prezentace:

1 TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 48 6 Vypracováno: II.pololetí 2012/2013

2 PŘÍPRAVA  Piškotové těsto se připravuje z přesně odměřených a odvážených surovin (vajec, krupicového cukru a mouky) a různých chuťových přísad (citrónové nebo pomerančové kůry, vanilkového cukru, kakaového prášku, ořechu, mandlí atd.). Postup: žloutky oddělíme od bílků, vyšleháme s poloviční dávkou cukru a citrónové kůry na hustou pěnu. Bílky vyšleháme samostatně s cukrem na tuhý sníh, obě hmoty spojíme zlehka vmícháme prosetou mouku. Takto připravené těsto pečeme podle druhu moučníku rozetřené na vhodném papíru, pánvi, ve formách, ve středně rozehřáté troubě dozlatova. 1.

3 ww w.slovanskepecivo.cz/slehane-hmot y

4 POUŽITÍ TĚSTA  různé moučníky, piškotové omelety, slané těsto jako vložky do polévek – různé svitky  speciální moučníky – bomba malakov, hrušky s vanilkovým krémem  v cukrářské výrobě – dortové a roládové korpusy 3.

5 SOLNOHRADSKÉ NOKY  Piškotové těsto připravíme výše popsaným způsobem, určené množství mléka nalijeme do pekáče a převaříme (je třeba, aby vrstva mléka byla nízká).  Připravenou piškotovou hmotu vložíme do pekáče s vroucím mlékem, zlehka rozetřeme na rovnoměrnou vrstvu a pečeme dozlatova.  Hmota je na povrchu upečená a odspodu vláčná po použitém mléce.  Z pečené hmoty lžící vykrajujeme menší noky a sypeme práškovým cukrem. 4. wwww.kluci-v-akci.com wwww.kluci-v-akci.com

6 OMELETA MONAKO  pečenou omeletu potřeme meruňkovým džemem a přeložíme na polovinu.  Povrch omelety ozdobíme sladkou šlehačkou a okapaným kompotovým ovocem, nakonec omeletu pokropíme Apricot brandy a podáváme 5. jilliancupcake.wordpress.com jilliancupcake.wordpress.com

7 ŠTĚPÁNSKÁ OMELETA  připravenou hmotu nalijeme na pánev vymaštěnou máslem a vysypanou moukou a upečeme.  pečenou omeletu potřeme džemem, přeložíme na polovinu, vyklopíme na talíř, posypeme práškovým cukrem a ozdobíme kompotovým ovocem.  Připravujeme na objednávku. 6.

8 ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s


Stáhnout ppt "TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google