Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,"— Transkript prezentace:

1 MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta, hřbet, před příprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 511 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 511

2 SKOPOVÉ MASO  Kýta – řízky, plátky, medailonky, pokrmy na jehle  Hřbet – žebírka O kterou část masa jde? KýtaHřbet 1. http://www.ceskamasna.cz/maso/jehneci-skopove/jehneci-kyta-bez-kosti-zmrazena.html 2. http://www.jehnecimaso.cz/obchod/jehneci-maso/

3 PŘEDPŘÍPRAVA  omýt, osušit, nakrájet na porce, naklepat, zformovat, naseknout, marinovat, kořenit, odležet  většina minutek ze skopového masa se musí před tech.úpravou nechat odležet ( při odležení maso solíme, kořeníme, potíráme olejem)  maso chuťově zvýrazňujeme: česnek, cibule, kečup česnek, cibule, kečup citr.šťáva, destiláty ČV citr.šťáva, destiláty ČV bylinkové směsi bylinkové směsi  upravujeme na pánvi, roštu, rožni i konvektomatu  podáváme na zahřátém talíři

4 JEHNĚČÍ ŘÍZEK SMŽENÝ  Kýtu zbavím povrchových blan  Nakrájíme řízky  Naklepeme  Nařízneme  Osolíme  Obalíme v trojobalu  Smažíme 3. http://www.coopclub.cz/skopove-variace/1755

5 JEHNĚČÍ S CITRÓNEM  vykostíme kotletu  srolujeme, opečeme na másle 2 – 3 minuty  maso vyjmeme do výpeku přidáme víno, vývar, bobkový list, citrónovou kůru, osolit, opepřit  maso přeléváme výpekem 4. http://ona.idnes.cz/hody-na-grilu-bifteky-ktere-vam-zmizi-z-talire-foy-/recepty.aspx?c=A090616_123120_recepty_ves

6 JEHNĚČÍ S HOUBOVOU OMÁČKOU  kýtu na nudličky, přidáme česnek, pórek, žampiony  omáčka: škrobová moučka, rýžové víno nebo suché sherry, vodu, chilli omáčku a nechat odležet  smícháme s masem, prohřejeme 2 – 3 minuty, zastříkneme sezamovým olejem a servírujeme s červenými chilli 5. http://www.hotel-ambra.cz/gastronomicke-zazitky-1/

7 ZDROJ:  Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: 80- 7168-737-5  Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,"

Podobné prezentace


Reklamy Google