Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MINUTKY ZE ZVĚŘINY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, zvěřina před technologická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MINUTKY ZE ZVĚŘINY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, zvěřina před technologická."— Transkript prezentace:

1 MINUTKY ZE ZVĚŘINY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, zvěřina před technologická úprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 513 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 513

2 ZVĚŘINA  MASO: pouze z mladých kusů a dobře odleželé Srnec Srnec Daněk Daněk Jelen Jelen 1.

3 ZVĚŘINA  O které části zvěřiny jde? KýtaHřbet

4 PŘEDPŘÍPRAVA  porcujeme na žebírka, řízky, plátky, medailonky, filátka  maso kořeníme, solíme těsně před tech. úpravou, potíráme olejem, marinujeme a aromatizujeme ( kečup, bylinky, vína, destilát)  necháváme několik hodin odležet 4.

5 PŘÍLOHY  hranolky, opečené brambory, krokety  žampiónová rýže, hrozinková rýže s mandlemi,  pikantní omáčky, brusinkový kompot, nakládané houby,  plátek citrónu, pomeranče, pochoutková másla, ovoce dušené na víně. 5.

6 SRNČÍ MADAILONKY NA MYSLIVECKÝ ZPŮSOB  4 plátky na porci – naklepat okořenit, osolit, poprášit moukou, opéct do zlatova  výpek zaprášit moukou,orestovat, zalít vývarem  přidáme máslo, šípkovou marmeládu, BV, provařit.  Při podávání podlijeme šťávou a nahoru položíme brusinkový terč. 6. omackou-a-prilohou/

7 JELENÍ ŘÍZEK NA ROŠTU S BYLINKOVÝM MÁSLEM JELENÍ ŘÍZEK NA ROŠTU S BYLINKOVÝM MÁSLEM  plátek anglickým způsobem na roštu upraveného masa, ozdobený porcí bylinkového másla. 7. https://www.tradicnirecepty.cz/hlavni-chody/marinovane-jeleni-rizky-na-grilu/

8 ZDROJ:  Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: X  Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "MINUTKY ZE ZVĚŘINY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, zvěřina před technologická."

Podobné prezentace


Reklamy Google