Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso,"— Transkript prezentace:

1 MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava, tepelné úpravy Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 512 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 512

2 DRŮBEŽÍ MASO  MASO : kuřecí čtvrtky kuřecí čtvrtky kuřecí prsa kuřecí prsa stehenní řízky stehenní řízky Kuřecí křídla Kuřecí křídla Kuřecí paličky Kuřecí paličky  Získáváme z: kohouta, husy, kachny,krůty, kapouny, krocan, kuře, malá kuřátka

3 DRŮBEŽÍ MASO O které části jde? StehnaKřídlo 1.http://www.zenyprozeny.cz/art/12-kure---stale-dobre-a-stokrat-jinak/ 2.http://vubec.blogspot.cz/2010/12/pecena-kureci-kridla-s-medem-citronem.html

4 DRŮBEŽÍ MASO  O které části jde? PaličkyŘízky PaličkyŘízky http://www.akcniceny.cz/detail/kureci-prsa-mrazena /

5 PŘEDPŘÍPRAVA:  Dnes je trend nechávat prsa kuřecí vcelku  blanšírujeme, kořeníme, nakládáme, plníme, špikujeme, obalujeme.  Maso krájíme na plátky,plátky,steaky,medailonky,řízky, nudličky, kostky - soté, minutkové perkelty  Tvoříme závitky - plněné základní fáší nebo plníme celá prsa, oddělujeme frikasé a připravujeme zvlášť.

6 TEPELNÉ ÚPRAVY TEPELNÉ ÚPRAVY  pečení na pánvi  roštu, rožni - ne dlouho ztrácí rychle vodu a vysušuje se  Smažení  Vaření  Zapékání  Papilota  Konvektomat

7 SMAŽENÉ KUŘE  Upravené, očištěné, omyté a osušené kuře vložíme do mírně osolené vroucí vody, velmi krátce povaříme necháme okapat rozčtvrtíme a v kloubech nařízneme.  Jednotlivé porce osolíme balíme v trojobalu a v rozpáleném oleji v trojobalu a v rozpáleném oleji smažíme do zlatova smažíme do zlatova 5.

8 KYJEVSKÝ KOTLET  Prsa i stehna nařízneme a opatrně naklepeme, mírně osolíme. Do jednotlivých porcí dobře zabalíme po asi 20g másla a maso spíchneme. Obalíme v trojobalu a v oleji rychle smažíme do zlatova.  Křídlo a stehenní kost vyčnívají ze smaženého masa tak, že se podobají žebrové kosti 6.

9 ZDROJ:  Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: X  Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso,"

Podobné prezentace


Reklamy Google