Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DOHOTOVOVÁNÍ MINUTEK PŘED HOSTEM Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: dohotovování minutek,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DOHOTOVOVÁNÍ MINUTEK PŘED HOSTEM Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: dohotovování minutek,"— Transkript prezentace:

1 DOHOTOVOVÁNÍ MINUTEK PŘED HOSTEM Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: dohotovování minutek, dranžírování,vykošťování Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 503 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 503

2 FLAMBOVÁNÍ MASA  Používáme tepelně opracované maso  Vhodnou pálenku Gin Gin Borovičku Borovičku Slivovici Slivovici Koňak Koňak Whisky Whisky  Maso: Hovězí svíčková Hovězí svíčková Zvěřina Zvěřina Vepřová panenka Vepřová panenka  Pro zvýšení efektu do hořícího alkoholu několikrát „stříkneme“ mletý pepř, který vytváří světelný efekt 1. http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/vareni-a-stolovani/skola-flambovani-zapalte-si-veceri-21296.aspx

3 DRANŽÍROVÁNÍ MASA  Dobrá znalost anatomie: Znalost kostí a jejich uložení Znalost kostí a jejich uložení Uložení kloubů Uložení kloubů Směr vláken Směr vláken  Řezy vedeme rychle a čistě  Porce skládáme do původního stavu 2. http://www.ssltm.cz/cs/catering/

4 VYKOŠŤOVÁNÍ  Vykošťujeme: Pstruha Pstruha Humra Humra 3. http://www.zapakatel.cz/cs/praha/detail/id-7533--kanadsky-humr-pro-dva-za-849- kc-luxusni

5 VYKOŠŤOVÁNÍ HUMRA  Humra uvaříme vložením do vroucí vody  Odtrhneme klepeta  Překrojíme středem od ocasu až k hlavě  Postupně očistíme přední polovinu od zažívacího ústrojí  Vyjmeme maso z ocasu

6 ZDROJ:  Salač, G.: Stolníčení, Fortuna 1996, ISBN: 80-7168-333-7


Stáhnout ppt "DOHOTOVOVÁNÍ MINUTEK PŘED HOSTEM Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: dohotovování minutek,"

Podobné prezentace


Reklamy Google