Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,"— Transkript prezentace:

1 SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos, svíčková, před příprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 506 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 506

2 ŠVÍČKOVÉ ŘEZY – TURNEDOS  plátky o síle 2 cm a hmotnosti 120g  pečeme na anglický způsob  při pečení na roštu, maso potíráme olejem  do šťávy přidáme různé doplňky a vložky, podáváme s různým obložením, přílohami, vhodnou kombinací získá pokrm charakteristické vlastnosti přílohami, vhodnou kombinací získá pokrm charakteristické vlastnosti a pojmenování a pojmenování 1. http://www.ifood.tv/network/tournedos

3 DĚLENÍ HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ 2. http://www.kamilo-culinaria.cz/category/encyklopedie/maso-encyklopedie/page/3/

4 PŘEDPŘÍPRAVA Vyjmenuj:  maso odblaníme  krájíme na porce z tenčí části svíčkové – palec  nenaklepáváme  formujeme  moříme v oleji  kořeníme  solíme těsně před technologickou úpravou – maso pak nepouští tolik šťávy

5 SVÍČKOVÉ ŘEZY OPERA  pečeme na anglický způsob  dva opečené svíčkové řezy přelijeme šťávou dochucenou kečupem, ČV, dušené kuřecí játra  různé úpravy VB,R 3. http://www.doluj.cz/455-kc-za-luxusni-trichodove-menu-pro-dve-osoby-v-hodnote-910-kc

6 SVÍČKOVÉ ŘEZY SE ŠUNKOU A VEJCEM  opečené svíčkové řezy podáváme obložené opečenými plátky šunky a sázeným vejcem, podléváme přírodní šťávou

7 ZDROJ:  Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: 80- 7168-737-5  Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,"

Podobné prezentace


Reklamy Google