Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HOVĚZÍ BIFTEKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Bifteky, Svíčková, teploty, úpravy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HOVĚZÍ BIFTEKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Bifteky, Svíčková, teploty, úpravy."— Transkript prezentace:

1 HOVĚZÍ BIFTEKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Bifteky, Svíčková, teploty, úpravy Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 505 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 505

2 BIFTEKY  Připravujeme ze Svíčkové  Svíčkovou dělíme na: Jak se dělí? Palec Palec Střed Střed Špičku Špičku 1.

3 BIFTEKY  vykrajujeme ze střední části svíčkové o hmotnosti 150g  zlehka naklepat, okořenit, zformovat do okrouhlého tvaru, solíme těsně před úpravou  pečeme na anglický způsob 4 – 5 minut na každé straně, potíráme olejem  doba pečení je závislá na úpravě bifteku např. medium 2.

4 ÚPRAVY BIFTEKŮ 3.

5 BIFTEK S VEJCI  silnější plátek opečeme a současně si připravíme sázené vejce  do výpeku přidáme moučné máslo, zalijeme vývarem, dochutíme solí  VB, různě upravená zelenina, saláty 4.

6 BIFTEK SE ŽAMPIONY  pečený biftek obložíme dušenými žampiony a vařeným chřestem a vařeným chřestem nebo karotkou 5.h ttp://ona.idnes.cz/foto.aspx?c=A081104_112131_recepty_ves&r=ona&strana=&foto=VES26dc83_4 4ONA22a.jpg&inframe=1

7 CHATEAUBRINAD – DVOJTÝ BIFTEK  silnější plátek masa o hmotnosti 300 – 400g, upravený stejným způsobem jako biftek, potřený olejem a necháme odležet  pečeme na anglický způsob 6 – 8 minut na každé straně  výpek zjemňujeme máslem nebo pochoutkovým máslem  ochucujeme pochoutkovým máslem, vínem, destilátem nebo můžeme flambovat  před podáváním nakrájíme na tenké plátky a složíme do původního stavu

8 CHATEAUBRINAD g_ct479bd190pd1710.htm

9 ZDROJ:  Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN:  Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "HOVĚZÍ BIFTEKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Bifteky, Svíčková, teploty, úpravy."

Podobné prezentace


Reklamy Google