Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie"— Transkript prezentace:

1 KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie

2 KUTILK (ALAN) Kutilk - nebo také kibbeh - jsou lahodné masové karbanátky připravené z mletého masa a obalené ve slupce z bulguru. Receptů na přípravu tohoto tradičního pokrmu zemí Blízkého východu po světě koluje spousta. My vám přinášíme návod na přípravu jeho kurdské varianty, který nám věnoval Paul. Náš recept můžete vylepšit přidáním granátového jablíčka, které vašim masovým kuličkám dodá sladko-kyselou chuť a krásně načervenalou barvu. Doba přípravy: 40min (celkem s pečením/ vařením 2 hodiny) Nasytí: 6 osob

3 “ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: TĚSTO: NÁPLŇ: 500 G JEMNÉHO BULGURU ROSTLINNÝ OLEJ NA SMAŽENÍ 400 G MLETÉHO TELECÍHO (PŘÍPADNĚ JEHNĚČÍHO) MASA 3 VĚTŠÍ CIBULE 1 CIBULE 400 G MLETÉHO TELECÍHO (PŘÍPADNĚ ŠPETKA SOLI JEHNĚČÍHO) MASA PEPŘ ŠPETKA SOLI, PEPŘ 1 LŽIČKA MUŠKÁTOVÉHO OŘÍŠKU LŽIČKA KORIANDRU 1 LŽIČKA ŘÍMSKÉHO KMÍNU PŘÍPADNĚ NA VYLEPŠENÍ GRANÁTOVÉ JABLÍČKO, ROZINKY, DRCENÉ VLAŠSKÉ OŘECHY NEBO NASEKANÉ MANDLE Postup: Těsto: Bulgur ponoříme do misky se studenou vodou a necháme nabobtnat. Asi po 20 minutách jej scedíme a promačkáme, abychom jej zbavili přebytečné vody. Odkapaný bulgur vsypeme do mixéru a umeleme spolu s masem a na kostičky nasekanou cibulí. Na závěr těsto osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a římským kmínem. Těsto vložíme do misky a necháme po dobu přípravy náplně chladit.

4 Náplň: Na pánvičce necháme rozehřát olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mleté maso a společně smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Směs osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem. Kutilky : Polovinu těsta rozprostřeme na vymaštěný plech. Na těsto rozetřeme připravenou náplň a nakonec přikryjeme druhou polovinou těsta. Namočíme si ruku do vody a prsty těsto zahladíme. Nyní je konečně čas na přípravu kutilků – těsto rozkrájíme na čtverečky, které navlhčenou rukou nabíráme a potíráme olejem. Připravené kutilky můžeme osmažit na oleji (v tomto případě je doporučujeme nechat odkapat na kuchyňské roli), uvařit ve vroucí vodě (průběžně je v hrnci promíchejte vařečkou, aby se nepřilepily na dno; kutilky jsou hotové, jakmile začnou plovat na povrchu) nebo péct v troubě předehřáté na 200 stupňů (plech umístěte do střední části trouby a kutilky pečte minut, dokud nejsou uvnitř propečené). Hotové kutilky podávejte s dušenou rýží basmati, kterou můžete okořenit šafránem – jak jsme již psali v receptu na přípravu kurdských gheyme sibzamini, perská kuchyně šafránem rozhodně nešetří! gheyme sibzamini

5 DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016


Stáhnout ppt "KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie"

Podobné prezentace


Reklamy Google