Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NEPEČENÉ DESERTY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nepečené, deserty, příprava Autor: Bc. Jana.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NEPEČENÉ DESERTY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nepečené, deserty, příprava Autor: Bc. Jana."— Transkript prezentace:

1 NEPEČENÉ DESERTY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nepečené, deserty, příprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 499 Vypracováno: II. pololetí 2012/2013

2 CHARAKTERISTIKA  Nepečené moučníky jsou převážně připravované:  Piškotů  Sušenek  Oplatek  Spojují se pomocí krémů, pudinků, mléčných výrobků  Nepečené moučníky nepotřebují technologickou úpravu  Jejich úprava je náročnější z hlediska delší doby chlazení a tuhnutí sweetfood.bloger.cz

3 Čokoládové lanýžky Ingredience: 200 g čokolády na vaření, 50 ml smetany ke,50 g mandlových lupínků, 20 g krystalového cukru. hospodyne.blogspot.comhospodyne.blogspot.com hospodyne.blogspot.com hospodyne.blogspot.com

4 PŘÍPRAVA  Mandlové lupínky jemně opražíme na pánvi bez tuku. Přidáme cukr, promícháme a necháme ho i s mandlemi zkaramelizovat.  Dáme si pozor, abychom to nepřehnali, karamel stačí, aby byl světle hnědý.  Čokoládu se smetanou dáme do kovové misky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme.  Pak misku vyndáme a postupně vmícháváme změklé máslo, až je hmota hladká a máslo spojené s čokoládou.  Přidáme zkaramelizované mandle a opět promícháme. Hotovou hmotu necháme v chladu ztuhnout.  Pak z ní vytvarujeme kuličky, které obalujeme v kakaovém prášku a schováme do plechové krabičky....

5 Mandlové hrudky  Mandle s vanilkovým cukrem dozlatova opražíme a necháme vychladnout.  Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme s mandlemi.  Necháme hmotu trochu vychladnout a potom na plech nebo tác vyložený alobalem děláme lžičkou podlouhlé hrudky.  Necháme vychladit v ledničce do úplného ztuhnutí.

6 ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s


Stáhnout ppt "NEPEČENÉ DESERTY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nepečené, deserty, příprava Autor: Bc. Jana."

Podobné prezentace


Reklamy Google