Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ"— Transkript prezentace:

1 SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ

2 INGREDIENCE 24dkg polohrubé mouky

3 8vajec Rozšleháme bílky

4 208dkg cukru

5 1 lžička prášku do pečiva

6 8lžic horké vody

7 Suroviny na krém 0,5 litrů mléka

8 2 vanilkové pudinky

9 2 vanilkové cukry

10 24 dkg cukru

11 50 dkg másla

12 Rum Kokos na obalení a marcipán na povrch dortu,různé ozdoby.

13 POSTUP Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných žloutků.

14 Já k ušlehaným žloutkům zašlehávám polovinu mouky a druhou přimíchám střídavě se sněhem). Pečeme zvolna v předehřáté troubě (já pekla 70 minut, ale teplotu v plynové troubě nedokážu odhadnout). Pro krém si uvaříme puding společně s celou dávkou cukru a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit na teplotu, jaké má máslo, které po částech zašleháváme do pudingu a ještě asi 5 minut dobře prošleháme na hladký krém.

15 Korpus po vychlazení (lépe druhý den po upečení) rozkrojíme na tři díly, spodní potřeme marmeládou nebo tvárnou, ne tuhou ani ne řídkou piškotovou likérovou směsí z upečeného, rozdrobeného nebo umixovaného piškotu z poloviční dávky, smíchaným asi s 3 deci likéru (skvělý je višňový).

16 V tom případě nepokapeme piškotové díly rumem, ale likérem
V tom případě nepokapeme piškotové díly rumem, ale likérem. Natřeme vrstvou krému (i na piškotovou likérovou směs), druhý díl potřeme krémem. Obvod dortu potřeme krémem a obalíme v kokosu. Povrch dortu pokryjeme marcipánem a různě zdobíme. DOBROU CHUŤ


Stáhnout ppt "SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ"

Podobné prezentace


Reklamy Google