Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 2.Sada – předmět – Technika provozu Tématická oblast : studená kuchyně a moučníky z ŠVP 65-51-E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.9 Moučná jídla Příprava kaší Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce TP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2. Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí přípravě a úpravě moučných jídel - kaší. Pochopí jejich použití ve veřejném stravování, zná správné technologické postupy. ------------------------------------------------ Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU. -----------------------------------------------

2

3 Kaše (jednoduchý restaurační moučník) jsou nejjednodušší vařené moučníky připravované z obilovin (krupice, rýže, ovesné vločky, pohanka), mléka, cukru, soli a másla. Podávají se na předehřátých talířích vkusně doplněné (sypané) moučkovým cukrem, kakaem, skořicí, ovocem, rozinkami, strouhanou čokoládou, ovocnými šťávami apod. přelité rozpuštěným máslem.

4 Krupicová kaše Do vroucího, mírně osoleného mléka za stálého míchání nasypeme prosetou krupici a směs za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a řádného provaření. Ke konci vaření přidáme část cukru a másla. Ihned podáváme vkusně zdobené, přelitou rozehřátým máslem.

5 Krupicová kaše

6 Rýžová kaše Přebranou, spařenou rýži uvaříme v mírně osoleném mléce s přísadou tuku do patřičné hustoty. Osladíme, promícháme a podáváme posypanou moučkovým cukrem se skořicí a přelitou rozehřátým máslem.

7 Jáhlová kaše Spařené jáhly rozmícháme ve vařícím mléce se solí a části tuku. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a dodusíme v troubě do měkka. Pak přidáme cukr, podle potřeby rozředíme kaši mlékem a necháme projít varem. Podáváme posypanou skořicovým cukrem a přelitou rozehřátým máslem.

8 ? Jak dlouho vaříme jáhlovou kaši?

9 Použité zdroje: Technologie v kostce, autor – Libuše Vodochodská, PaedDr. Karel Štěpánek, vydalo nakladatelství RATIO, 1.vydání Foto – autor


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google