Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Povinné přílohy žádosti Informační semináře pro žadatele Hradec Králové, Ostrava, Olomouc,
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR MONITOROVACÍ VÝBOR Praha 21. ledna 2015 Milada Hroňková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Rozpočty územních samosprávných celků
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
STÁTNÍ PODNIK.
Živnostenské podnikání Obchodní společnosti. Úvod Obchodní společnosti Obchodní společnosti Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb.Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb. Veřejná.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Žádost a přílohy českých žadatelů , Liberec Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Pracovní setkání 28. června 2007
ROP JV – informace o novém programovém období
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Interní postupy MAS Brdy
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Postup při zřizování obchodní společnosti
Obecná část rozpočtového práva III
Ověření a udržitelnost malého projektu
Obecná část rozpočtového práva III
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011

OP ESPON 2013 Projektový partner (v hodný žadatel) Veřejná organizace (ministerstvo, kraj, obec) – priority 1,2,3 Veřejnoprávní instituce (Public Equivalent body – veřejnoprávní subjekt neziskového charakteru, který definuje Směrnice ES 2004/18, odst. 1) – priority 1,2 – předkládání návrhů(2.kolo priority),3 Od také soukromé subjekty -priority 1, 2 – předkládání návrhů (2.kolo priority),3

Jak je žadatel hodnocen 1.Hodnocení provádí Koordinační jednotka a Hodnotitelská komise – hodnocen je zejména obsah žádosti, řízení projetku, partnerství v rámci projektu – žadatel-vedoucí partner (LP) zasílá na Koordinační jednotku (Luxembourg) projektovou žádost (část A, B + podpůrné dokumenty; 2.Kontrola způsobilosti Národním koordinátorem (Odbor evropské územní spolupráce MMR ČR) – žadatel odevzdává dokumenty dle typu žadatele; Národní koordinátor zasílá výsledek svého rozhodnutí Koordinační jednotce Na základě těchto hodnocení rozhodne Monitorovací výbor o výběru projektů

Jaké dokumenty odevzdává VEŘEJNÁ organizace Projektovou žádost (část A, B + podpůrné dokumenty;informace na na Koordinační jednotku Dokumenty pro ověření způsobilosti stanovené Národním koordinátorem: - odeslat na Národního koordinátora I.Výpis o přidělení IČO (právní status) : úředně ověřená kopie II.Schválení realizace projektu (doklad zápisu z jednání vrcholného orgánu např.zastupitelstva) úředně ověřená kopie

Jaké dokumenty odevzdává VEŘEJNOPRÁVNÍ instituce VYMEZENÍ – VEŘEJNOPRÁVNÍ INSTITUCE (Public Equivalent body) - veřejnoprávní subjekt neziskového charakteru, který definuje Směrnice ES 2004/18 odst.1 takto: A.Je založený nebo zřízený za zvláštním účelem uspokojování potřeb obecného zájmu, který nemá průmyslovou nebo obchodní povahu; B.Má právní subjektivitu; C.Je financován převážně státem, regionálními nebo místními orgány nebo jinými veřejnoprávními subjekty - nebo je těmito orgány řízen - nebo je v jeho správním, řídícím nebo dozorčím orgánu více než polovina členů jmenována státem, regionálními nebo místními orgány nebo jinými veřejnoprávními subjekty

Jaké dokumenty odevzdává VEŘEJNOPRÁVNÍ instituce Projektovu žádost (část A, B + podpůrné dokumenty) odeslat na Koordinační jednotku Dokumenty pro ověření způsobilosti stanovené Národním koordinátorem:- odeslat na Národního koordinátora I.Ad A) Dokument dokládající účel založení (např. zakládací listina,stanovy) : kopie, aktuálně platné II.Ad B) Výpis z registru (např. občanských sdružení) originál nebo úředně ověřená kopie, ne starší než 3 měsíce k datu podání žádosti

Jaké dokumenty odevzdává VEŘEJNOPRÁVNÍ instituce III.Ad C) doložit dokument dokazující minimálně jednu z uvedených podmínek (např.prohlášení o finančních zdrojích s přehledem financování minimálně za 2 uplynulé roky, ze kterých je patrné rozlišení na veřejné a soukromé zdroje, výroční zprávy 2 předchozích let atd.)

Jaké dokumenty odevzdává SOUKROMÝ žadatel Soukromý žadatel (LP) zasílá veškeré dokumenty na Koordinační jednotku (Luxembourg): Projektovou žádost (část A, B + podpůrné dokumenty) Dokumenty pro ověření způsobilosti: I. Výpis z obchodního rejstříku (jiný odpovídající registr) : originál nebo úředně ověřená kopie, ne starší než 3 měsíce k datu podání žádosti II.Dokument dokládající druh, statutární orgány, výzkumnou činnost žadatele (zřizovací listina, stanovy, živnostenské oprávnění…) - kopie, aktuálně platné III. Výpis z trestního rejstříku (platí pro statutární zástupce a členy statutárních orgánů) : aktuálně platné, ne starší než 3 měsíce k datu podání žádosti, originál nebo úředně ověřená kopie

Jaké dokumenty odevzdává SOUKROMÝ žadatel IV. Účetní výkazy a zjednodušený finanční výkaz ( za poslední 3 uzavřené roky) (1.výpočtem zisku, likvidity a zadluženosti, 2. účetní závěrka včetně rozvahy a výkazu zisku a ztrát nebo daňová evidence: výkaz o majetku a závazcích, výkaz příjmů a výdajů, 3. výroční zpráva, 4. finanční plán na rok, kdy žadatel podává žádost) kopie V.Výpis z bank.účtu s uloženou finanční částkou nebo příslib banky o poskytnutí úvěru – originál nebo úředně ověřená kopie VI.Podepsané čestné prohlášení – aktuálně platné (Vzory čestného prohlášení a zjednodušených finančních výkazů lze najít na /Evropská územní spolupráce/Espon 2013/dokumenty.)

Děkuji za pozornost Mgr. Milada Hroňková Odbor evropské územní spolupráce Oddělení mezinárodních územních vazeb Ministerstvo pro místní rozvoj Česká republika