1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Podpora meziobecní spolupráce
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Plánovaný rozvoj služeb
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
Veřejné projednání návrhu 2
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
3. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PREZENTACE PRO JEDNÁNÍ K21
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Klíčové aktivity projektu
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY OPAVSKO Z.S. CZ /0.0/0.0/16_063/
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Pracovní setkání středních škol
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015

2 OBSAH PREZENTACE: A.ZADÁNÍ A OBSAH PRACÍ I.VÝCHODISKA A PODKLADY II. ANALYTICKÉ PRÁCE III. ZÁVĚRY A DOPORUČENÍ B.LIMITY ZPRACOVÁNÍ x OČEKÁVÁNÍ C.DÍLČÍ VÝSTUPY, TÉMATA K DISKUSI Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

3 ZADÁNÍ OPTIMALIZACE SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SKUTEČNÁ POTŘEBNOSTPOPIS HLAVNÍCH PROBLÉMŮKAPACITNÍ STANDARDYDOPORUČENÍ Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

4 VÝCHODISKA – situace v ČR PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ANALÝZY POTŘEBNOSTI STANDARDY / NORMATIVY PRO STANOVENÍ OPTIMÁLNÍCH KAPACIT VAZBY NA SYSTÉM FINANCOVÁNÍ SLUŽEB Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

5 VÝCHODISKA – situace v Liberci SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (SML + okolí) PROCES A VÝSTUPY KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DALŠÍ SLUŽBY (NEREGISTROVANÉ, NAVAZUJÍCÍ) Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

6 PODKLADY A JEJICH VYUŽITELNOST SPRSS LKKOMUNITNÍ PLÁN VŠEOBECNÉ ROZVOJOVÉ DOKUMENTY METODICKÉ MATERIÁLY Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

7 Schéma prací a výstupů – druhá fáze:

8 ANALYTICKÉ PRÁCE Dílčí analýza potřeb sociálních služeb pro občany řešeného území Dílčí analýza současné sítě sociálních služeb v řešeném území Dílčí analýza současného pokrytí potřeb sociálních služeb v řešeném území Dílčí analýza územního pokrytí a dostupnosti sociálních služeb Dílčí analýza služeb navazujících na registrované sociální služby nebo s nimi souvisejících Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

9 Schéma prací a výstupů – třetí fáze:

10 ZÁVĚRY A DOPORUČENÍ Návrh doporučených (teoretických) celkových kapacit vybraných druhů sociálních služeb Návrh doporučených kapacit pro vybrané sociální služby Doporučení úprav sítě sociálních služeb na základě vyhodnocených závěrů z dílčích analýz Doporučení změn v územním pokrytí a dostupnosti sociálních služeb Doporučení pro zpracování dalších podrobnějších šetření a analýz Doporučení bodů k projednání s Libereckým krajem Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

11 Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

12 LIMITY ZPRACOVÁNÍ x OČEKÁVÁNÍ neexistující data, neúplné podklady obtížně zjistitelná skutečná potřebnost služeb neexistující metodika pro stanovení kapacitních standardů služeb chybějící informace o dostupnosti a spádovosti služeb spolupráce x konkurence poskytovatelů Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

13 DÍLČÍ VÝSTUPY – TÉMATA K DISKUSI: - POSTAVENÍ A VLIV SLUŽEB ZŘIZOVANÝCH RŮZNÝMI SUBJEKTY (KRAJ, MĚSTO, NNO, SOUKROMÉ) - VZTAH A VAZBY SLUŽEB V ŘEŠENÉM ÚZEMÍ A OKOLÍ (KRAJSKÁ SÍŤ, OKOLNÍ OBCE, JABLONEC N.N.,…) - VZÁJEMNÁ NÁVAZNOST SLUŽEB - (NE)SYSTÉM PORADENSKÝCH SLUŽEB - SOUVISEJÍCÍ TÉMATA OVLIVŇUJÍCÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY (SOCIÁLNÍ BYDLENÍ, DOBROVOLNICTVÍ, ZDRAVOTNĚ-SOCIÁLNÍ SLUŽBY, VOLNOČASOVÉ AKTIVITY, PREVENCE KRIMINALITY, …) - DALŠÍ… Dílčí analýzy sociálních služeb na území SML

14 Děkuji Vám za pozornost. Ing. Jiří LAUERMAN ,