Samostatné bydlení Co vše by měla obsahovat nájemní smlouva bytu Anna Křivánková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bydlení pro seniory v Praze Zákon o sociálních službách: Od nabyl účinnosti nový zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb., dle kterého již.
Advertisements

LEASING z pohledu daně z příjmu
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.18
Financování Vniřní a vnější. Vnitřní financování  Důvody:  Větší hospodářská a finanční nezávislost  Lepší likvidita  Lepší přístup k úvěrům  Menší.
Smlouvy kupní smlouva, smlouva o smlouvě budoucí, předkupní právo, smlouva o dílo, mandátní smlouva Mgr. Petra Malaníková.
PROVOZ DOMÁCNOSTI Janderková Pavla
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
Kupovat na splátky, nebo na úvěr ? Pokud si chceme pořídit nějakou věc nebo službu a nemáme na ni dostatek hotovosti, můžeme ji koupit na splátky nebo.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Nájem nebytových prostor
Michaela Mrňová Jakub Novotný
Majetek Formy vlastnictví
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
BYDLÍM, BYDLÍŠ, BYDLÍME…
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
O R D O & I U S T I C I A oddíl skautů při 65. pražském středisku Pata a Mata jako pronajímatel a Křeček a Plundra, s.r.o jako nájemce uzavřeli.
PRÁVNÍ ASPEKTY NÁJMU BYTů
Ekonomická gramotnost
Základy administrativy Nebankovní produkty – leasingy, půjčky.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 09 Číslo.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 34Číslo.
Přijďte pracovat na své budoucnosti již nyní! V. workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Práva a povinnosti.
ODBOR POLITIKY BYDLENÍ
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.2.1.
Problematika ocenění místně obvyklého nájemného Ing. Petr Ort, Ph.D.
Vymáhání pohledávek.
Nabídka na malou franchisu na provozování činnosti SJEDNÁVÁNÍ SCHŮZEK PRO FINANČNÍ PORADCE a NABÍDEK PRONÁJMU LIDÍ JAKO OBCHODNÍHO ÚSEKU A KANCELÁŘÍ STAVEBNÍM.
Příklady OPH P9 – P10 Změna a zánik závazků.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
BYDLENÍ Všechno má svého majitele FINANČNÍ GRAMOTNOST.
Pharma Factoring Factoring České spořitelny, a.s.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
Struktura obchodní smlouvy
Tisková konference Praha, Témata 1. Boj s hospodářskou krizí: Návrh OSMD 2. Rozsudek Nejvyššího soudu zakládající kriminalizaci majitelů.
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
Přijďte pracovat na své budoucnosti již nyní! V. workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Práva a povinnosti.
Knihovní řády a vymáhání pohledávek Seminář Závazky čtenářů vůči knihovnám Městská knihovna v Praze: 6. dubna 2011 Hanuš Hemola.
Deregulace nájemného v bytech RPG Deregulace nájemného v bytech RPG.
VY_62_INOVACE_ Název výukového materiálu: Je leasing výhodný způsob pořízení majetku? Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Duben 2013 Předmět:
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
NÁKLADY NA BYDLENÍ Klikni na objekt, či odkaz - zobrazí se odpověď.
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 14 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 7. Vzdělávací.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Jana Volková Název: VY_32_INOVACE_01_OV9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Smluvní vztahy.
Smlouvy v podnikání 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_16.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Petr Smrček – náměstek ministryně Změny v oblasti bydlení po přijetí nové civilní úpravy.
Soukromé pojišťovnické právo (pojistné právo) Dana Šramková.
1 Konzultace pro starosty a místostarosty Legislativa v bytové oblasti.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Veřejnoprávní smlouvy
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
PRACOVNÍ POMĚR UKONČENÍ. PRACOVNÍ POMĚR UKONČENÍ.
Bydlení pro seniory v Praze
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
Téma 3: Náhrady výdajů a zdravotní pojištění
Název školy: Základní škola Městec Králové
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O BYDLENÍ ČESKÝCH SENIORŮ 1
Ekonomika Personální činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Nájem a pacht JUDr. Lukáš Hadamčík
Hledá se nájemce tělocvičny
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Téma VÝVOJ NÁZORŮ NA PODSTATU MZDY
Modelace úvěru BD Vánek
Název vzdělávacího materiálu
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Transkript prezentace:

Samostatné bydlení Co vše by měla obsahovat nájemní smlouva bytu Anna Křivánková

Pronajímatel a nájemce U obouch se uvádí celé jméno a rodné číslo, adresa trvalého bydliště

Údaje o bytu Kdo je vlastníkem Přesná adresa bytu, který si chceme pronajmout a jeho parametry – velikost bytu, podlaží

Nájem na dobu: URČITOU – přesné datum, do kterého nájem platí NEURČITOU – konečný datum nájmu není určen Také musí být určen den, kdy bude byt nájemníkovi předán

NÁJEMNÉ Přesná suma nájmu a v jaké měně Zda jsou v nájmu zahrnuty poplatky za služby či ne Kdy se bude nájemné platit Jaké jsou sankce za prodlení s platbou nájemného

Ukončení nájmu Písemnou dohodou obou smluvních stran Určením výpovědní lhůty (př.: 3 měsíce) Pronajímatel může od smlouvy odstoupit, pokud nájemce poruší smlouvu (nezaplatí nájem..)

Pokud pronajímatel smlouvu poruší... … pak jsou zde specifikované kroky, které následuji – vyklizení bytu do určité doby (10 pracovních dní..), pokud nájemce byt nevyklidí, je byt vyklizen pronajímatelem na náklady nájemce

Pokud chceme ukončit nájem......formulováno jak (poštou, em..)

Kauce Je záloha na případné porušení smlouvy, náhrada škody Ve smlouvě je uvedeno, komu a v jaké výši jsme kauci zaplatili Pokud je kauce vratná, kdy nám bude vrácena (většinou při ukončení nájmu)

Stav bytu před naším pronájmem Byt nesmí být nezpůsobilý k bydlení Po ukončení našeho nájmu musí být byt ve stejném stavu jako na začátku (dohoda o případném uhrazení škod)

Co v bytě nesmíme a smíme Pronajímat ho jiné osobě Provádět stavební úpravy bez předchozího souhlasu majitele Chov zvířat musí být předem domluvený s majitelem Musí být uvedeno, zda nájemce platí menší škody, např. do 2000kč Zda budou umožněny pronajímateli prohlídky bytu (po předešlé domluvě)

Podepsání smlouvy Kolik bude kopií nájemní smlouvy a kdo je obdrží Potvrzení, že si nájemce před podepsáním smlouvu přečetl a přistoupil k ní dobrovolně a bez nátlaku Podpisy pronajímatele i nájemce, místo kde byla smlouva podepsána (Brno), datum podpisu