Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Adéla Herianová, Eva Rážová TUL
Advertisements

Cizinecké právo v České republice
Zařazení obce do vyhlášky č. 36/2006 Sb. Změny příjmení
Jak řešit situace v zahraničí
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Změny právních předpisů s účinností od
Podmínky dlouhodobého pobytu na území jiného státu EU
SVNIT Přednáška M. Horáková
Matrika Věra Graplová, DiS.
Matrika – otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny
Rodná čísla Novelizace zákonů Datové schránky
Občanské průkazy k Porada konaná dne
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
ČLOVĚK JAKO OBČAN V DEMOKRATICKÉM STÁTĚ OBČAN A JEHO OBEC Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka,
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.17
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel Zlín,
Evidence obyvatel.
VY_32_INOVACE_16_05.  Název:Občanem státu   Anotace:Prezentace, která slouží k osvojení si informací, které vyplývají z občanství v ČR   Autor:Mgr.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Jsem občanem státu Petr Machala.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SVNIT Přednáška M. Horáková
Cestovní doklady, víza, pojištění, směnárenské služby v CR
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Vnitřní správa M. Horáková 1..
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
DUM II. / 7. osobní doklady Bc. Zdeněk Klíma. Osobní doklady.
PRÁVNÍ DOKUMENTY OBČANA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
Ministerstvo zahraničních věcí ČR ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2016 Tisková konference 9. června 2016.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Zvláštní část JUDr. Alena KLIKOVÁ. Evidence obyvatel, trvalý pobyt Zákon 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Uznávání cizozemských rozsudků Transkripce Sňatky cizinců JUDr. Blanka Dostálová
1 Informace o postupu ohlašoven při zápisu údajů do ISEO.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Jana Volková Název: VY_32_INOVACE_01_OV9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Manželství.
Vnitřní správa Přednáška M. Horáková. Obecná charakteristika vnitřní správy Klasické odvětví veřejné správy Dříve tzv. správa policejní Vydělení tzv.
Výchova k občanství – 7. ročník Důležité životní doklady.
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY Odbor matriky a evidence obyvatel
Zprostředkování kontaktu
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Název školy: Základní škola Městec Králové
OBČAN Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Výchova k občanství Právní základy státu – státní občanství
Zprostředkování kontaktu
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Důležité osobní doklady
Pasové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Zaměstnávání cizinců ze třetích zemí v ČR
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Digitalizace a rozvolnění agendy řidičských průkazů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Občanské soudní řízení I.
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Transkript prezentace:

Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od 01.04.2015 Velvyslanectví Ukrajiny Konzulární úsek Praha 2015

Dobu jeho platnosti nelze prodloužit. Cestovní pas Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat s biometrickými údaji (vzor roku 2014) se vydává s dobou platnosti 4 roky občanům ve věku do 16 let s dobou platnosti 10 let občanům starším 16 let Dobu jeho platnosti nelze prodloužit. Cestovní pas se vydává na zastupitelském úřadě v zahraničí ve lhůtě 120 dnů (nezahrnuje termín dodání pasů do zastupitelských úřadů).

Vydání cestovního pasu O vydání cestovního pasu na zastupitelském úřadě může požádat osoba: starší 16 let jeden s rodičů za občana mladšího 16 let. Tato osoba připojí k žádosti souhlas druhého z rodičů s jeho ověřeným podpisem. Souhlas se nevyžaduje, pokud druhy z rodičů je cizinec. Pro vydání pasu je nutné potvrzení pobytu žadatele v konzulárním obvodu zastupitelského úřadu v době delší 90 dnů.

Co je třeba předložit? K žádosti o vydání pasu pro osobu starší 16 let je třeba předložit: předchozí cestovní doklad nebo hlášení / protokol policie České republiky o ztrátě / odcizení cestovního pasu doklady prokazující změnu údajů v případě změny osobního stavu občanský průkaz - pro občany Ukrajiny, kteří mají trvalý pobyt v Ukrajině oddací list pro občany Ukrajiny, kteří mají trvaly pobyt v České republice a jsou evidováni na Velvyslanectví odůvodnění žádosti o vydání cestovního pasu, pokud občan již je držitelem platného cestovního pasu a potřebuje další cestovní pas k cestám do zahraničí.

Co je třeba předložit? K žádosti o vydání pasu pro osobu, mladší 16 let je třeba předložit: žádost jednoho z rodičů předchozí cestovní doklad (pokud byl vydán) rodný list potvrzení o občanství Ukrajiny vystavené zastupitelským úřadem Ukrajiny pro děti, které se narodily v zahraničí souhlas druhého z rodičů s jeho ověřeným podpisem. Doklady vystavené příslušnými úřady České republiky musí být přeloženy do ukrajinského jazyka.

Biometrické údaje Na zastupitelských úřadech Ukrajiny jsou přístroje na odebírání biometrických prvků: digitální zrcadlovka skener na otisky prstů tablet na elektronický podpis Otisky prstů se odebírají osobám starším 12 let, podpis pak osobám starším 14 let.

Konzulární poplatek za vyřízení pasu Pro osobu do 16 let – bez poplatku (je třeba uhradit 400 Kč za zpracování žádosti) Pro osobu starší 16 let: – 3190 Kč – v případě výměny pasu (skončení doby platnosti, nejsou volné stránky apod.) – 3950 Kč – v případě ztráty, odcizení, zničení apod. V konzulárním poplatku je zahrnut poplatek za zpracování žádosti

Upozornění a zvláštní případy Zapisování dětí do cestovních pasů rodičů vzorů roku 2014 není možné Děti, zapsané do pasů rodičů starších vzorů (pasů vzoru do roku 2014), mohou cestovat s rodiči bez vyřízení vlastních pasů, a to do 16 let. Dítě starší 5 let musí mít v pase foto

Upozornění a zvláštní případy Občané Ukrajiny starší 16 let, kteří jsou registrováni v Ukrajině, musí obdržet občanský průkaz Občané Ukrajiny, kteří jsou registrováni v Ukrajině, u nichž došlo ke změně osobních údajů – uzavření sňatku nebo rozvod manželství se změnou příjmení anebo změna jména či příjmení, musí obdržet občanský průkaz na nové jméno / příjmení Po obdržení občanského průkazu je možné obdržet cestovní doklad s dobou platností 10 let Občanské průkazy se vydávají výhradně v Ukrajině