Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Důležité osobní doklady

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Důležité osobní doklady"— Transkript prezentace:

1 Důležité osobní doklady
Výchova k občanství 7.ročník

2 Důležité osobní doklady
Občanský průkaz. Řidičský průkaz. Kartička zdravotní pojišťovny. Cestovní pas. Doklady o dosaženém vzdělání (vysvědčení, diplom z VŠ). Rodný list. Oddací list. Úmrtní list.

3 Doklady slouží k: Identifikaci osoby.
Doložení důležitých skutečností a významných změn našeho života (občanský průkaz). Prokázání absolvovaného vzdělání. Doložení jiných důležitých informací o naší osobě.

4 Nakládání s doklady S těmito doklady je nutné zacházet obezřetně a mít se na pozoru před ztrátou nebo odcizením těchto dokladů. Pokud dojde ke ztrátě nebo odcizení dokladů je nutné nahlásit ztrátu na příslušný správní orgán, který doklad vystavuje.

5 Občanský průkaz Povinnost mít doklad stále u sebe
OP obdrží člověk nabytím 15 let až do smrti OP lze použít jako cestovní doklad v zemích, kde není vyžadován cestovní pas

6 Další doklady Rodný list - obsahuje datum a místo narození dítěte, dále identifikační údaje rodičů dítěte. Oddací list – obsahuje jména snoubenců, datum a místo sňatku, údaje o rodičích obou snoubenců. Úmrtní list – obsahuje datum úmrtí osoby. Vysvědčení a vysokoškolské diplomy – slouží k prokázání námi dosaženého vzdělání.


Stáhnout ppt "Důležité osobní doklady"

Podobné prezentace


Reklamy Google