Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045"— Transkript prezentace:

1 Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/06_Listiny Téma: Listiny Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Občanská výchova v 8.ročníku na základní škole praktické Doba vzniku září 2012 Ověřeno Žáci učivo pochopili, reagovali přiměřeně a správně Určeno pro procvičování učiva a práci s interaktivní tabulí

3 Rodný list

4 Rodný list Je to matriční doklad, potvrzující narození člověka a základní údaje o něm. V ČR je vydáván matričním úřadem dětem hned po narození. Původně se vydával křestní list, který se vydával po křtu. Do obdržení občanského průkazu (do 15ti let) je rodný list nejdůležitějším dokumentem.

5 Rodný list obsahuje Jméno Příjmení Datum narození Místo narození
Údaje o rodičích Rodné číslo

6 Oddací list

7 Oddací list Oddací list poskytuje základní informace o uzavření manželství. Jsou zde zapsány totožnosti obou manželů. Novomanželé obdrží oddací list od matričního úřadu do několika dní od uzavření sňatku.

8 oddací list obsahuje Datum uzavření sňatku
Jméno a příjmení (i rodné) snoubenců Datum narození Místo narození Údaje o rodičích Rodné číslo Dohoda o příjmení dětí Údaje o svědcích

9 Kolik si toho pamatuješ?
Jaké údaje jsou zapsány v rodném listě? V oddacím listě jsou zapsány totožnosti manžela, manželky nebo obou? Jaký je nejdůležitější doklad totožnosti do patnácti let a jaký od patnácti? V kolika letech se dostává rodný list? Od koho obdrží novomanželé oddací list?

10 Zdroje


Stáhnout ppt "Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045"

Podobné prezentace


Reklamy Google