Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Fond Vysočiny: Grantové programy OI v roce 2004 Plán na rok 2005 odbor informatiky, koncepční oddělení.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
MAP – Místní akční plán ORP RK
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Systém grantových programů kraje Vysočina

Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo  Informační strategie kraje – koncepce IS kraje  Odbor informatiky, rada  Koncepce GIS  Oddělení GIS  Aplikační architektura IS kraje  Oddělení správy databází a aplikací

Fond Vysočiny  Grantový systém naplňující cíle PRKu  Základní principy  Struktura fondů financování dle cílů PRKu  Neexistuje časové omezení financí  Grantový program může navrhnout kdokoliv  Vícestupňové schvalování návrhů (rada, zastupitelstvo)  Garanti – administrátoři grantových programů  Řídící výbor – zástupci všech politických stran a garant  Kontrolní mechanismy  Analytický přístup k výsledkům

PROGRAM ROZVOJE KRAJE VYSOČINA Návrh poměrného rozdělení prostředků Fondu Vysočiny (81,4 mil. Kč) 1. Zlepšení konkurenční pozice ekonomiky 25% (20,35 mil) 2. Zvýšení kvality sociálního prostředí s důrazem na rozvoj lidských zdrojů 40% (32,6 mil) 3. Zvýšení kvality technického prostředí s důrazem na rozvoj síťové infrastruktury 25% (20,35 mil) 4. Podpora zavádění principů trvale udržitelného rozvoje 10% (8,1 mil) 1.1 Zvyšování investiční atraktivity 5% 1, Zvyšování vzdělanosti obyvatelstva a adaptability pracovních sil 30 % 9, Podpora rozvoje nadregionální dopravní sítě a zkvalitňování dopravní sítě s důrazem na stimulaci rozvoje hromadné dopravy 15% 3, Podpora trvalé udržitelnosti krajiny Vysočiny 20% 1, Podpora rozvoje cestovního ruchu 40% 8, Ekonomická stabilizace venkova s důrazem na integraci ekonomických aktivit a polyfunkčního využívání krajiny 45% 9, Všeobecná podpora MSP s důrazem na rozvoj exportních a inovačních aktivit 10% 2, Podpora rozvoje telekomunikačních sítí s důrazem na rozvoj aktivit v oblasti informatiky 35% 7,12 mil Kč (8,7%) 4.4 Podpora rozvoje systému environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty a Agenda 21 40% 3, Podpora rozvoje obnovitelných a alternativních zdrojů energie 20% 1, Podpora ekologicky a ekonomicky efektivního nakládání s odpady 20% 1, Podpora rozvoje aktivit volného času s důrazem na stimulaci rozvoje mezinárodní kulturní spolupráce 40% 13, Zvyšování standardu zdravotních a sociálních služeb a prevence zdravotních a sociálních rizik 25% 8, Podpora bytové výstavby a regenerace bytového a nebytového fondu 5% 1, Vytváření dokumentů územního a regionálního rozvoje kraje 30% 6, Optimalizace rozvoje energetických a vodohospodářských sítí 20% 4,07

Schválené IT grantové programy 2002  Obce na síti I – rozvoj základní infrastruktury v regionu  2,5 mil Kč (60%), připojení obecních úřadů na internet a rozšíření elektronické komunikace, města a obce kraje Vysočina  Uzávěrka  Obce na síti II – základní vybavení obecních úřadů  982 tis Kč, nákup stanic a základního sw, obce kraje Vysočina  Průběžné uzávěrky od listopadu 2002 do srpna 2003  GIS 1 – infrastruktura  Základní HW vybavení, 700 tis. Kč (60%), uzávěrka  Města a obce kraje Vysočina  GIS 2 – data  Geodata a související služby, 1 mil. Kč (50%), a  GIS 3 – aplikace  Vývoj a nákup GIT aplikací, 300 tis. Kč (45%),

Výsledky grantového programu Obce na síti I.  Celková požadovaná výše podpory činila 1,6 mil. Kč (67% z 2,5)  Přiděleno 1,5 mil, celkem 75 projektů  Velká chybovost žádostí (60%) – snaha o maximální zjednodušení žádostí  Problém s přesnou specifikací přijatelných výdajů  Nedostatek času na zpracování projektů  Špatná informovanost – PR strategie  Vedlejší dotazníková akce – zajímavá data o vybavenosti obcí  GIS analýza výsledků

GIS analýza Obce na síti I

Další plánované programy na rok 2003  Vzdělávání v oblasti informatiky  vzdělávání pracovníků VS, cílem je zvýšení míry využití ICT u volených představitelů samosprávy a zaměstnanců.  školící firmy z kraje Vysočina  400 tis. Kč  Vzdělávání v oblasti informatiky  vzdělávání pro malé a střední podnikatele (možnosti internetu, obchodování po internetu,..)  400 tis. Kč  Webové prezentace MSP  tvorba www stran MSP, zviditelnění MSP na tuzemském i zahraničním trhu (s důrazem na jazykové mutace)  500 tis. Kč

Další plánované programy na rok 2003  GIS Vysočiny  prezentace geoinformací o Vysočině  350 tis. Kč  Místní GIS  budování lokálních GIS podle platných nebo prosazovaných standardů  1,5 mil. Kč  Metropolitní sítě  podpora projektové části.  2 mil Kč  Realizace referenčního rozhraní  Podpora vývoje nástrojů integrace aplikací - WS (web services) na bázi XML  600 tis Kč

Další plánované programy na rok 2003  Standardizace, unifikace -(Ú)PD v GIS  územně plánovací dokumentace a podklady v GIS  ve spolupráci s OÚPSŘ - cena dokumentace + 1/3 ceny za dohodnutý způsob digitální formy  Celkem na rok 2003 cca 6 mil. Kč

Směry rozvoje Fondu Vysočiny z pohledu IT  Změna struktury PRKu do formy podobné strukturálním fondům  SW systém sledování a vyhodnocování programů a projektů  Databáze projektů využitelných po vstupu do EU jako návrhů k čerpání prostředků ze SF  Využití výsledků projektů EU (Prelude)  Integrace dat do systému MSSF (MMR)  Optimalizace a zjednodušování programů (čitelnost, operabilita, minimalizace administrativy)  Důslednější analytika výsledků

Kontakty Krajský úřad kraj Vysočina Odbor informatiky Žižkova Jihlava Ing. Petr Pavlinec Ing. Táňa Mrázková