Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: Vlastivěda
Jakub Šťastný I4.B.  Britská spisovatelka, která se proslavila nejvíce díky sérii knih o Harrym Potterovy  Narozena 31. července 1965  Rodné město.
A Night with Andersen Noc s Andersenem (ruční posun)
Fantasy Harry Potter a Eragon.
Harry Potter a Tajemná Komnata
Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo.
Významné osobnosti fyziky a chemie
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 4D7/B - 12.
„Vše o všem“… Vše pro volný čas....
Nikola Burdová, C1B Gymnázium Jiřího Ortena
Erich Kästner 115. výročí narození. * Drážďany † Mnichov Německý prozaik a básník Autor knih pro děti.
Kanada 2003 pobyt u tety TOMÁŠ WORTNER Student kvinty.
Alfred Bernhard Nobel Jakub Koschull.
Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce  Je dvanáctou nejbohohatší.
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti.
Žhavé Pero Číslo 2 Zdarma: 0 gal,- Rozhovor s Bradem Parkerem
Kouzelnický učeň Harry Potter
William Turner William Turner ( ) o jeho životě je známo jen málo, názory se různí a biografická pojednání si odporují jeho charakter.
FANTASTICKÁ LITERATURA
VY_32_INOVACE_ČJ.8.10 – Božena Němcová,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
ANTONÍN DVOŘÁK.
J. K. ROWLINGOVÁ - HARRY POTTER
Test – Harry Potter Autor: Erika Konečná.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Fantasy literatura pro děti a mládež
(*2.července 1930 Praha +31.března 1973 Praha)
Émile Zola Život Émila Zoly Tvorba Díla – Rougon-Macquartové Zabiják
Božena Němcová Narození: Vídeň Zemřela: (42let)
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Harry Potter Knihy které dobyly svět!. Joanne Kathleen Rowlingová ● Narozena ● 1992 – začala psát knihy Harryho Pottera ● Vyhlášena osobností.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Fantastická literatura-opakování TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU:1.07/1.4.00/
DRUHÁ FÁZE PRŮMYSLOVÉ REVOLUCE – OBJEVY A VYNÁLEZY NOBELOVA CENA Autor: Nikola Šimánková, 8.ročník.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.05_A NTOINE DE S AINT -E XUPÉRY N ÁZEV.
Nicolas Flamel. Možná jste o něm slyšeli, ale většina z vás zřejmě ne. Fanoušci Harryho Pottera jeho jméno zaslechli a pokud někdo z vás četl Alchymistu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_George Orwell TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Hádej, kdo jsem TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Velká Británie.
31. července 1965, Skotsko (Velká Británie)
Alchymista Paulo Coelho.
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
„KAREL IV. A JEHO MOST“ - divadelní představení
Harry Potter Káťa Fencl (POTTERHEAD)
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Jack Kerouac – Na cestě Název : VY_32_inovace_14 Český jazyk a literatura.
Karel Čapek Anglické listy
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ŽIVOTA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
prvá spisovateľka, ktorá sa stala miliardárkou
Otázka za 100 bodů Jak se jmenuje hlavní postava knihy Harry Potter? Harry Potter.
Výtah VY_12_INOVACE_Rů_I_33 Název projektu: OP VK
ŽIVOT V ČESKÝCH ZEMÍCH PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH
Francie v 1. polovině 17. století
Transkript prezentace:

Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate)

britská spisovatelka, známa zejména díky řadě knih o čarodějnickém učni Harry Potterovi - kromě psaní knih o Harry Potterovi je Rowlingová známá také svým životním příběhem, kdy se z života na sociálních dávkách stala během pěti let multimilionářkou - byla označena za 12 nejbohatší ženou v Británii

Život před vydáním Harryho Pottera navštěvovala Wyedeanskou střední školu, kde často svým přátelům vyprávěla příběhy jako vysokoškolské zaměření si na nátlak rodičů zvolila francouzštinu, což pak považovala za životní chybu po ročním pobytu v Paříži se vrátila do Anglie nápad na příběh o kouzelnickém učni dostala během cesty vlakem z Manchesteru do Londýna ( na cílové zastávce měla již vymyšlenou většinu postav a základní děj prvního díl série- Harry Potter a kámen mudrců) později se přestěhovala do Portugalska, kde vyučovala angličtinu

Život po Harrym Potterovi po obrovském úspěchu prvního dílu napsala Rowlingová 6 dalších pokračování a 3 doplňkové knihy Prodej knihy udělal z Rowlingové multimilionářku, v roce 2001 si tak mohla koupil luxusní sídlo ve stylu 19. stol. U břehu řeky Tay ve Skotsku Série o Harrym Potterovi má celkem 7 částí, překladatel většiny částí (Pavel Medek) říká, že pokračování této série by nemělo smysl a zbytečně by to roztahovalo celý příběh Všech sedm knih již bylo v angličtině i češtině vydáno

Knihy o Harrym Potterovi

Pojmenuj herce a jejich role a) Daniel Radcliffe 1) Ronald Weasley b) Rupert Grint 2) Hermiona Granger c) Emma Watson 3) Draco Malfoy d) Tom Felton 4) Harry Potter e) Bonnie Wright 5) Ginny Weasley

Úkoly Alchymistické studie se už od pradávna zabývají vytvořením Kamene mudrců, bájné látky s úžasnými schopnostmi.Kámen mudrců promění každý kov v ryzí zlato. Kromě toho vytváří Elixír života, a kdo se ho napije, stane se nesmrtelným.

1) Z jaké knihy je tento úryvek ? 2) Kdo vymyslel Kámen mudrců ? 3) Proč chtěl Voldemort získat kámen ? 4) Co se dá udělat z Kamene mudrců ? 5) Kolik dílů má celkem Harry Potter ? 6) Jakej jazyk Harry ovládal ? 7) Jak se říká lidem, kteří nečarují ? 8) Jaké zvíře Harry vlastnil ? + jméno 9) Jak se jmenovali 4 koleje na škole ? 10) Jak to nakonec celé dopadne ?