Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti."— Transkript prezentace:

1 ERASMUS

2

3  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti na daném semestru se uskutečňují dva studijní programy: ◦ Jarní semestr – zaměřený spíše na speciální pedagogiku http://international.ucl.dk/study-programmes/social-education/social-education- odense/international-semester-spring/ ◦ Podzimní semestr – zaměřený na předškolní pedagogiku http://international.ucl.dk/study-programmes/social-education/social-education- odense/international-semester-autumn/

4 Část fakulty v Odense

5  Zvolený obor v angličtině studuje cca 25 osob (včetně dánských studentů), kteří společně tráví celý semestr a absolvují stejné předměty. Právě to dělá celé studium mnohem zajímavější, dává šanci poznat ostatní kultury a vytvořit si přátelé z celého světa. (např. Islandu, Norska, Belgie, Maďarska, Itálie, Afriky, … a samozřejmě i Dánska)

6  Zapomeňte na klasické přednášky, při kterých si můžete zdřímnout, při hodinách jde o aktivitu, kreativitu, vlastní vyhledávání informací, prezentace výsledků před třídou.  To vše často v dánském stylu = v malé skupině studentů. Pro veškerou výuku je totiž zásadní spolupráce s ostatními.  Učitel je vždy ochotný pomoci.  Jakýkoli skupinový projekt či práce se neobejde bez zpětné vazby, ale jako samozřejmost bývají i veřejné diskuze (tj. se zapojením celé třídy i učitele) mezi členy skupin o tom, kam se v projektu dostaly, co by mělo následovat, kde vidí problém, jak dosáhnou cíle..

7  Město Odense, rodiště H. Ch. Andersena, nabízí spoustu příležitostí, jak využít svůj volný čas.

8  Hodinu vlakem do Kodaně

9

10  Anglicky se domluvíte všude, ale kdo má rád výzvy, dánština je neuvěřitelný jazyk – zejména výslovnost  Human being, dánové přistupují k druhým jako rovný s rovným, každý z nás je lidská bytost, to je v jejich kultuře silně zakotvený fakt a podle toho se k druhým chovají.  Všichni si tykají a oslovují se křestním jménem, včetně kontaktu žák – učitel (mj. dosažený universitní titul učitele se zpravidla nedovíte)

11  Platí se dánskou korunou, ceny jídla v supermarketu jsou o něco dražší než u nás. Ceny služeb (restaurace, jízdné, nájem, kadeřnictví, bary, …) jsou obvykle třikrát až čtyřikrát dražší.  Téměř všude se dá platit kartou.  Dánsko je bezpečná země. Díky vysokým sociálním dávkám neuvidíte bezdomovce a nemusíte se bát krádeže (s výjimkou kola)  Populárním sportem je jednoznačně běh – vhodné stezky najdete všude.

12  Díky ERASMU a Dánsku jsem dostala zatím největší životní zkušenost plnou přenádherných zážitků… Studium mě krom jiného naučilo, že slovo spolupráce zní možná jednoduše, ale věřte, že dá hodně úsilí, když se setkají lidé z jiných kultur a s odlišnými pohledy na věc

13  V případě dotazů ohledně Dánska či University College Lillebaelt mě neváhejte kontaktovat  Zuzana Hrnčířová, 396794@mail.muni.cz


Stáhnout ppt "ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google