Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials."— Transkript prezentace:

1 E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials

2 Co je E-LEARNING? E-learning je výuka s využitím výpočetní techniky a internetu Výuka využívá multimediální prvky (prezentace, texty, odkazy, videa, poslechy, sdílené pracovní plochy, chat, Skype konference) Pro práci není třeba žádné speciální aplikace, veškeré komponenty je možné si stáhnout přímo z prostředí MOODLE, ve kterém se pracuje Účastníci mohou pracovat kdykoliv a kdekoliv

3 Co je náplní kurzu Primary Essentials? Kurz je určený učitelům anglického jazyka, kteří pracují s Young Learners, tedy dětmi a žáky ve věku 7-11 let. Kurz je zaměřen na praktickou stránku výuky a poskytuje učitelům metodickou podporu při výuce, stejně tak nabízí velkou škálu materiálů a aktivit pro použití ve výuce.

4 Primary Essentials Kurz se zaměřuje především na praktickou stránku výuky – poskytuje autentické materiály (audio, video, lesson plans), věnuje se písničkám a hrách ve výuce, přípravě a plánování hodin, managementu výuky a třídy a různým učebním stylům. Každý účastník po skončení kurzu dostane soubor se všemi aktivitami, hrami, lesson plany a odkazy, které může ihned začít používat ve výuce.

5 Co je náplní kurzu TKT Essentials? Kurz je vhodný pro ty, kteří chtějí složit zkoušku TKT, pro učitele bez aprobace nebo pro ty, kteří si chtějí zopakovat učivo z vysoké školy. Velmi vhodné pro učitele v jazykových školách, kteří složili jazykové zkoušky, ale chybí jim metodická část. TKT = Test, vytvořený Cambridge ESOL pro učitele angličtiny, který ověřuje nejen znalost jazyka, ale jeho použití, hlavní komponenty a dovednosti

6 TKT Essentials Kurz je rozdělen do 4 modulů, z nichž jeden je věnován orientaci v e- learningovém prostředí, druhý se soustředí na jazyk jako takový (receptivní a produktivní dovednosti, práce s chybou, motivace, typy hodnocení, atd.), třetí pracuje s plánováním výuky a poslední modul se soustředí na procesy (role učitele, práce ve skupinách, atd.)

7 Co je náplní kurzu Learning Technologies? Kurz je určený učitelům, kteří chtějí procvičit svou angličtinu, získat nové poznatky a informace v oboru a hlavně načerpat nové nápady do výuky z oblasti IT. Součástí kurzu je například výběr vhodných www stránek pro práci ve třídě, vyhledávání informací, práce s copyrightem a různými softwary. Dozvíte se, jak internet může pomoci s různými jazykovými projekty a také se zabývá kreativním a kolaborativním psaním, sociálním sítěmi, blogy, podcasty

8 Jak kurzy vypadají? Všechny kurzy mají jednotnou strukturu a jsou velmi intuitivní V úvodu se účastník dozví, co a za jak dlouho se v dané kapitole naučí: CO? ZA JAK DLOUHO ?

9 Jaké úkoly se v kurzu plní? 1. Kvízy

10 Jaké úkoly se v kurzu plní? 2. Cvičení Průběžná kontrola Stav Navigace ve cvičení

11 3. WIKI – spolupráce celé skupiny na různých úkolech nebo diskuzích Jaké úkoly se v kurzu plní?

12 Jak se komunikuje s ostatními? Forum

13 Značky a schémata

14 Reakce účastníků na kurzy Marie (TKT): Děkuji za perfektně připravený kurz. Času sice bylo méně, než bych bývala potřebovala, ale moderátorka vždy ochotně pomohla a motivovala do další práce. Oceňuji, že i po skončení mohu do kurzu mít přístup. Jan (LT): Kurz byl přehledný, intuitivní, plný nových informací a nápadů, které jsem hned aplikoval ve výuce a tak jsem mohl hned okomentovat, jak to fungovalo. Díky! Jana (PE): Chystám se nastoupit do školy po mateřské dovolené a kurz mi pomohl shromáždit mnoho nových nápadů a aktivit. Také komunikace s ostatními kolegyněmi byla velmi přínosná. Zůstáváme v kontaktu i po skončení kurzu.

15 Na závěr Kurzy jsou velmi přehledné Zkušený moderátor je ve studijním čase k dispozici, informuje o časovém harmonogramu, hodnotí, poskytuje zpětnou vazbu a motivuje Načerpáte nové nápady, celé připravené hodiny, aktivity k okamžitému použití,přístup do kurzů i po skončení moderované části Studium probíhá v klidu domova a přesto v interakci s ostatními Stasa.Zavitkovska@britishcouncil.cz


Stáhnout ppt "E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials."

Podobné prezentace


Reklamy Google