Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HARRY POTTER.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HARRY POTTER."— Transkript prezentace:

1 HARRY POTTER

2 Osnova J. K. Rowling - autor Informace Harry Potter a kámen mudrců
Harry Potter a tajemná komnata

3 J. K. ROWLING Narodila se 31. července 1965 v Yate
Navštěvovala Wyedeanskou střední školu, kde často svým přátelům vyprávěla příběhyV roce 1990 podlehla její matka ve věku 45 let. V dlouhotrvacíjícm boji s roztroušenou sklerózou Jako vysokoškolské zaměření si na nátlak rodičů vybrala francouzštinu, což později označila za životní chybu Nápad na příběh o kouzelnickém učni Harry Potter dostala během cesty vlakem z Manchesteru do Londýna. Rowlingová se přestěhovala do Portugalska, aby zde vyučovala angličtinu. Zde se vdala za portugalského televizního reportéra Jorga Arantese. V roce 1939 se jim narodila dcera Jessica Rowlingová Arantesová. Manželství ale nevydrželo a Rowlingová se ještě před rozvodem v roce 1994vrátila spolu se svojí dcerou do Edinburgug

4 Informace Harry Potter je název sedmi fantasy knížek o mladém čarodějnickém učni a jeho dvou kamarádů Hermiony Grangeové a Rona Weasleyho, napsaných britskou autorkou J. K. Rowlingovou. Každý jeden díl knížky popisuje jeden rok života Harryho Pottera. Podle knížek byly vytvořeny filmy. Knížky byly přeloženy do 69 světových jazyků a bylo jich prodáno po celém světě přes 400 mil. kusů.

5 HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ
Malý Harry Potter žije v domě u své tety a strýce - pana a paní Dursleyových a jeho bratránkem Dudley. Harrymu se snaží snaží znepříjemnit život, ale jeho to nechává klidným. Když mu bylo deset let, začaly mu chodit divné dopisy. Strýc Vernon pozná, že jde o dopisy ze Školy čar a kouzel v Bradavicích, a protože nechce, aby se Harry dostal do kontaktu s kouzelnickým světem, všechny dopisy zabaví a všichni odjedou na opuštěný ostrov uprostřed moře O půlnoci na Harryho jedenácté narozeniny je znenadání navštíví poloobr Hagrid a oznámí překvapenému Harrymu to, co se mu snažily sdělit dopisy - že má od září nastoupit do prestižní Školy čar a kouzel v Bradavicích. Harry se zároveň dozvídá, že je čarodějem, a také o smrti svých rodičů. Zabil je zlý čaroděj lord Voldemort. Hagrid pomůže Harrymu s nákupem potřebných věcí do školy a také mu dá lístek na vlak do Bradavic. Tak Harry pozná své nové přátele. Ve škole se Harry dozví o kameni mudrců a snaží se ho najít. V jeho pátrání mu pomůže Ron a Hermiona a společnými silami tak znemožní lordu Voldemortovi návrat k moci.

6 HARRY POTTER A TAJEMNÁ KOMNATA
Harry se vrací po prázdninách do školy čar a kouzel v Bradavicích a netuší, že tentokrát mu hrozí smrtelné nebezpečí. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev v žilách. Nikdo z žáků a ani z řad profesorů netuší, že pradávná legenda znovu ožila. TAJEMNÁ KOMNATA SE ZNOVU OTEVŘELA! Harry najde starý deník, který má prázdné listy. Zkusí tedy do něj napsat své jméno a ve stejnou chvíli mu deník napíše i své. Po chvilce ho vtáhne do dávné minulosti školy, kde se dozví o tajemné komnatě. Harry se rozhodne tajemnou komnatu najít společně se svými přáteli. Mezi tím však sestra Rona, Ginny, najde deník a propadne mu. Deník ji zavede do tajemné komnaty, kde pomalu umírá. Avšak Harry tajnou komnatu najde a chce Ginny zachránit. Předtím, ale musí bojovat s baziliškem, kterého má v moci lord Voldemort. Harry vyhraje, zachrání Ginny a lordu Voldemortovi znovu zabrání k nástupu k moci.

7 KONEC PREZENTACE


Stáhnout ppt "HARRY POTTER."

Podobné prezentace


Reklamy Google