Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce 1965.  Je dvanáctou nejbohohatší.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce 1965.  Je dvanáctou nejbohohatší."— Transkript prezentace:

1

2 Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce 1965.  Je dvanáctou nejbohohatší ženou Británie.

3 1.Harry Potter a Kámen mudrců Vydán v originálu: 1997 2.Harry Potter a Tajemná komnata Vydán v originálu: 1998 3.Harry Potter a Vězeň z Azkabanu Vydán v originálu: 1999 4.Harry Potter a Ohnivý pohár Vydán v originálu: 2000 5.Harry Potter a Fénixův řád Vydán v originálu: 2003 6.Harry Potter a Princ dvojí krve Vydán v originálu: 2005 7.Harry Potter a Relikvie smrti Vydán v originálu: 2007 Harry Potter má 7 dílů:

4 Děj V den Harryho desátých narozenin, mu sova přinese dopis, se zprávou o přijetí do Bradavic, školy čar a kouzel. Harry je pro něj všechno nové a ničemu nerozumí. Brzy si však najde přátele, kteří mu se vším pomůžou. První díly byli určeny pro menší děti, ale později spíše pro ty starší. Harry se snaží najít a zastavit Lorda Voldemorda, který mu zabil rodiče, když byl ještě malý. Za nedlouho zjistí, že to nebude vůbec jednoduché. Při své cestě zažije spoustu zábavy, dobrodružství ale i strachu a problémů.

5 Hlavní postavy Daniel Radcliffe – Harry Potter

6 Emma Watson – Hermiona Grangerová Rupert Grint – Ronald Weasley

7 Bonnie Wright – Ginny Weasleyová Katie Leung – Cho Changová

8 Evanna Lynch – Lenka Láskorádová Tom Felton – Draco Malfoy

9 Michael Gambon- Albus Brumbál Alan Rickman- Severus Snape


Stáhnout ppt "Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce 1965.  Je dvanáctou nejbohohatší."

Podobné prezentace


Reklamy Google