NZIS ukazatele pro řízení Seminář 20.května 2003.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Sociální správa - prosinec
Personální řízení a jeho úloha v podniku
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Celostátní síť pro venkov
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Organizace sociální správy
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Organizace Státní správy
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Legislativa.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Projektový záměr Inovace Státní Imisní Sítě a nástrojů hodnocení kvality ovzduší (ISIS) Jan Macoun, Český hydrometeorologický ústav
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
„Požadavky na jakost a hodnocení jakosti zdravotnických informačních systémů“ Praha Možné přístupy k analýze hospodaření bývalých okresních nemocnic.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Fyzioterapie – životní prostředí a životní styl – praktika Milena Černá Ústav obecné hygieny.
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Sběr dat o drogách na regionální/místní úrovni MUDr. Viktor Mravčík.
Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart Ing. Petr Mašek vedoucí projektu DRG Restart.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Informační zdroje české veřejné správy
RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Obor zdravotních služeb MZ
Nabízené služby společnosti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Demografie vs. zdravotnictví
Transkript prezentace:

NZIS ukazatele pro řízení Seminář 20.května 2003

Kontaktní spojení ÚZIS ČRÚZIS ČR Palackého nám. 4, P.O.BOX Praha 2 Tel: Tel: Fax: Fax:

NZIS je celostátní informační systém Ke sběru a zpracování informací o zdravotním stavu, zdravotnických zařízeních, jejich činnosti, pracovnících a ekonomiceKe sběru a zpracování informací o zdravotním stavu, zdravotnických zařízeních, jejich činnosti, pracovnících a ekonomice K vedení národních zdravotních registrůK vedení národních zdravotních registrů K poskytování informací v souladu s legislativouK poskytování informací v souladu s legislativou K využití v rámci výzkumuK využití v rámci výzkumu

ÚZIS ČR Plnění úkolů NZIS zajišťuje ÚZISPlnění úkolů NZIS zajišťuje ÚZIS Ústav je rezortním pracovištěm státní statistické službyÚstav je rezortním pracovištěm státní statistické služby Zajišťuje mezinárodní spolupráci, zdravot. databáze a šetřeníZajišťuje mezinárodní spolupráci, zdravot. databáze a šetření Plní úkoly správce a zpracovatele podle zákona 101/2000 Sb.Plní úkoly správce a zpracovatele podle zákona 101/2000 Sb.

Zdroje dat NZIS STATISTICKÁ ZJIŠŤOVÁNÍ A POVINNÁ HLÁŠENÍ ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ v roce 2003 I. Program statistických zjišťování MZ MZ II. Informační systémy vycházející II. Informační systémy vycházející z rezortní legislativy z rezortní legislativy III. Výběrová šetření III. Výběrová šetření

Další zdroje dat Český statistický úřadČeský statistický úřad Česká správa soc. zabezpečeníČeská správa soc. zabezpečení Ministerstvo práce a soc.věcíMinisterstvo práce a soc.věcí Ministerstvo životního prostředíMinisterstvo životního prostředí Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovyMinisterstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zdravotní pojišťovnyZdravotní pojišťovny Informace ze zahraničíInformace ze zahraničí

Organizační uspořádání NZIS MZ - kompetenční zákon MZ - kompetenční zákon ÚZIS ČR – koncepční, metodické, organizační, zpracovatelské činnosti, ochrana dat ÚZIS ČR – koncepční, metodické, organizační, zpracovatelské činnosti, ochrana dat KSRZIS – úkoly související s provozem národních zdravotních registrů (a další úkoly) KSRZIS – úkoly související s provozem národních zdravotních registrů (a další úkoly)

Využití výsledků – poskytování informací Zpracované výsledky zpět ZZZpracované výsledky zpět ZZ PublikacePublikace Aktuální informaceAktuální informace Individuální požadavkyIndividuální požadavky Databáze (mezinárodní, krajské DPS- k, Okresní DPS-o a DPS-koDatabáze (mezinárodní, krajské DPS- k, Okresní DPS-o a DPS-ko Data a informace pro řízeníData a informace pro řízení

Ukazatele pro řízení Úrovně řízeníÚrovně řízení Časové hlediskoČasové hledisko Zdravotní politikaZdravotní politika ProjektyProjekty ….….

Cíle zdravotní politiky Zlepšení zdravotního stavu populaceZlepšení zdravotního stavu populace Kvalita zdravotní péčeKvalita zdravotní péče …..…..

Realizace cílů Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatel ČR - Zdraví pro všechny v 21.stoletíDlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatel ČR - Zdraví pro všechny v 21.století Projekt DRGProjekt DRG …..…..

Využití NZIS pro tyto cíle Ukazatele programu Zdraví 21Ukazatele programu Zdraví 21 HIS – šetření s WHOHIS – šetření s WHO Národní zdravotní registryNárodní zdravotní registry DPS pro kraje a okresyDPS pro kraje a okresy Ukazatele kvality (např.NHS)Ukazatele kvality (např.NHS) …..…..

Okruhy ukazatelů Síť a činnost zdrav.zařízeníSíť a činnost zdrav.zařízení Ekonomika –mzdy, hospodařeníEkonomika –mzdy, hospodaření Zdravotní stav obyvatelZdravotní stav obyvatel Životní stylŽivotní styl Kombinace ukazatelůKombinace ukazatelů Mezinárodní srovnáníMezinárodní srovnání Exponentní ukazateleExponentní ukazatele