Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B,779 00 Olomouc,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Seminář Ostrava Přeshraniční spolupráce Cíl Slovenská republika – Česká republika.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika-Polská republika , Olomouc RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Mgr. Dagmar Musilová.
Tento seminář je spolufinancován EU 1 INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Zkušenosti z předkládaní a hodnocení žádostí, nejčastější chyby.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Centrum pro regionální rozvoj ČR
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
PROCES PROPLÁCENÍ A KONTROLY VÝDAJŮ PROJEKTU. KONTROLA VÝDAJŮ kontrolor pro vedoucího partnera projektu i partnera projektu z České republiky → Centrum.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
ŽÁDOST Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
1 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc K ontrola přijatelnosti Výzva k doplnění.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Jeremenkova 40b, Olomouc Projektový záměr & Projektová.
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Setkání regionálních výrobců
Krajský úřad Karlovarského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika Dobrý projekt Jak se vyhnout chybám? Ostrava, Seminář je spolufinancován z prostředků ERDF CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Obsah 1.Čím je potřeba se řídit při přípravě projektové žádosti? 2.Proč je tak důležitá příprava projektové žádosti? 3.Jak připravit dobrý projekt? 4.Nejčastější chyby? 5.Jak se vyhnout zbytečným chybám? CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Čím je potřeba se řídit při přípravě projektové žádosti? Programová dokumentace je základem pro přípravu projektové žádosti a její následnou kontrolu. 1.Programový dokument OPPS ČR-PR Programový dodatek 3.Příručka pro žadatele!!! 4.Příručka pro příjemce dotace 5.Ostatní dokumenty, které se nacházejí na stránkách Programu CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Proč je důležitá příprava projektové žádosti? Žádost společně s přílohami je základem myšlenky projektu, kterou chce žadatel realizovat. Na základě předložené žádosti bude projekt hodnocený. Na základě předložené žádosti bude projekt realizován a následně financován. Na základě předložené žádosti bude projekt kontrolován. CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Proč je důležitá příprava projektové žádosti? Žádost a jeho přílohy jsou přílohou k „Rozhodnutí o poskytnutí dotace” Žadatel přípravou projektu zároveň připravuje „Rozhodnutí o poskytnutí dotace” CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Na co je dobré pamatovat při přípravě projektové žádosti: -dotace > € na projekt -splnit min. 2 ze 4 kritérií spolupráce -společná česko-polská koncepce -důležitou součástí je logická provázanost česko – polských aktivit -rozpočet projektu musí být adekvátní k alokaci -přeshraniční dopad -dodržovat náležitý poměr mezi investičními a neinvestičními výdaji CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Na co je dobré pamatovat při přípravě projektové žádosti: -Výměna zkušeností mezi partnery -Společný personál -Společné prvky CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Monitorovací výbor schvaluje projekty, které dosáhly min. 70 bodů - Příští Monitorovací výbor může být posledním, na kterém se budou v rámci OPPS ČR PR schvalovat projekty - Je pouze jedna možnost opravit projektovou žádost na základě výzvy - Zaměřit se na hodnocení přijatelnosti projektu - Připravovat projekt společně s partnerem - Zkontrolovat jazykové verze žádosti CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Nejčastější chyby žadatelů: -Nepozorné čtení programové dokumentace -Nekonzultování projektové žádosti CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Nejčastější chyby při formálním hodnocení žádosti: - tištěná verze žádosti nebyla podepsána statutárním zástupcem vedoucího partnera -přílohy žádosti nebyly očíslovány a doloženy dle seznamu příloh projektu (kapitola N žádosti) -často chyběl překlad textu v různých částech projektové žádosti CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Nejčastější chyby při hodnocení přijatelnosti žádosti: - zaměření projektu se neshodovalo s oblastí podpory, do které byl projekt předložen, -nevhodný žadatel v projektu -chybně popsána udržitelnost projektu, -neplatné nebo nedoložené přílohy, -chybně stanovené indikátory, -nesoulad jazykových verzí, CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Webová aplikace Benefit 7+ Ztráta přístupového hesla: Napsat na (PL) nebo (CZ), který bude obsahovat stručný popis projektu či projektů, ke kterým měl žadatel přístup na zablokovaném Problém s polskými telefonními čísly: v záložce – osobní výdaje – vyplnit správný mezinárodní tvar telefonního čísla Nepřijde sms vygenerovaná pomocí nabídky – postupovat stejně jako v prvním případě „zapomenuté heslo“… CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Jak se vyhnout zbytečným chybám? -Pozorně se seznámit s prohramovou dokumentací -Spolupracovat s partnerem -Konzultovat projektové záměry s regionálními subjekty nebo společně s partnerem ve Společném technickém sekretariátu CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: Edita Waclawczyková Společný technický sekretariát Centrum pro regionální rozvoj ČR ul. Jeremenkova 40 B Olomouc Tel.: Fax: Děkuji za pozornost CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: