The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali.
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
The Beatles Beatles Členové skupiny Historie skupiny Diskografie
VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární.
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
GENESIS.
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
Nyní má kapela čtyři členy.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRACHATICE, NÁRODNÍ 1018
Tereza Látalová.
Populární hudba ve světě v letech
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Funk Denisa Zouharová.
název odvozen od anglického to rag – roztrhat nebo rozervat, melodie je totiž jakoby rytmicky roztrhána černoši doufali, že se prosadí jako vážná hudba,
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
Blues Richard Malý.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
© Roman Martiš.
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba. Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga,
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Ročník: 5. Předmět: Hudební výchova.
Keňa a její hudba Veronika Karasová.
MADONNA GPJP Klára Šturmová 2.C.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Mikuláš Francán.
2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň The Beatles Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
Anotace Prezentace seznámí žáky s vývojem českého big beatu a s jeho interprety. Uvědomí si jeho návaznost na světovou hudbu. V průběhu si nově získané.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová MUSIC REGGAE RAP PUNK FOLK ROCK ´N ROLL DRUMS ELECTIC GUITAR FLUTE TRUMPET.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 30. a 40. léta 20. století TEST.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Justin Bieber.
Vytvořil: Jiří Burda The Shadows.
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Rocková hudba - kvizy VY_32_INOVACE_A15
The Rolling Stones AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Rock Jakub Řehoř kvarta.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský

The Beatles Beatles byla anglická rock‘n‘rollová kapela z Liverpoolu. Členové skupiny Beatles jsou John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr Beatles vydali více než 40 různých singlů, alb a desek a do roku 1985 prodali přes miliardu desek. V březnu roku 1957 založil John Lennon skifflovou skupinu The Quarrymen, kterou potom ji přejmenoval na Beatles Ve skupině Beatles se vystřídalo hodně bubeníků, posledním byl Ringo Starr.

Beatles -natočili několik filmů, např. Help. -V říjnu 1962 vydala skupina u společnosti EMI první singl s názvem Love Me Do, který se dostal na 17. místo nejprodávanějších desek a druhý singl se jmenoval Please Please Me -Během let 1963 a 1964 odehráli přes 200 velkých koncertů -26. října 1965 byli Beatles vyznamenáni Řádem britského impéria -Žánry jejich písní: Rock and roll, Pop, big beat, Psychedelický rock a Skiffle.

John Lennon a Ringo Starr -Rodným jménem John Winston Lennon a narodil se v roce 1940 9. Října v Liverpoolu -Ve skupině zpíval, hrál na rytmickou a sólovou kytara Jeho matkou byla Julia a otec se jmenoval Alfred -narodil se 7. července 1940 v Liverpool -Jeho pravé jméno je Richard Starkey. -V roce 1959 začal hrát se tehdejší nejúspěšnějí amatérskou rock'n'rollovou kapelou Rory Storm and the Hurricanes. -V srpnu 1962 se přidal k Beatles

Paul McCartney George Harrison -narodil se 18. června 1942 v Liverpoolu. -Jeho otec se jmenoval James McCartney a matka Mary Patricia Mohinová. -je britský hudebník, zpěvák a skladatel. -Společně s bratrem Michaelem se prosadil v komediální hudební skupině The Scaffold. -Narodil se 25. února 1943 v Liverpoolu. -matka se jmenovala Louisa Harrisonová a otec Harold Harrison. - Je to populární britský kytarista, zpěvák, skladatel a hudební i filmový producent, známý především jako člen kapely Beatles.

Děkuji za pozornost

ukázky https://www.youtube.com/watch?v=FuNrlecJCNA