METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Advertisements

Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Finanční možností svépomocných skupin
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
01 Seminář pro žadatele o dotace MPSV- odbor rodinné politiky Státní dotace a NNO JUDr. Hana Frištenská, NROS.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Předsednictvo RVŠ 17. ledna 2013 JUDr. Lenka Valová.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Financování NO Systém veřejného financování - financování z veřejných rozpočtů Finance z neveřejných zdrojů (tuzemských i zahraničních) Nadace tuzemské.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Obsah veřejných rozpočtů III
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová, Odbor rodinné politiky a rovnosti žen a mužů MPSV ČR

Osnova k výkladu metodiky Nejdůležitější právní normy Podporované dotační oblasti pro rok 2008 Podmínky pro poskytnutí dotace Průběh dotačního řízení Kontrolní činnost a její zaměření Obecné informace o dotačním řízení

1. Nejdůležitější právní normy Zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech; Zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě; Zákon. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách; Zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě; Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce;

Nejdůležitější právní normy (2) Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví; Usnesení vlády ČR č. 114 ze dne 7. února 2001 o Zásadách vlády pro poskytování dotací ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím ústředními orgány státní správy; Usnesení vlády ČR č. 631 ze dne 11. června 2007 o Hlavních oblastech státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2008.

2. Podporované dotační oblasti pro rok 2008 Podpora zařízení služeb prevence sociálního vyloučení pro rodiče pečující o děti; II. Podpora zkvalitňování partnerských a manželských vztahů a posilování rodičovských kompetencí;

Podporované dotační oblasti pro rok 2008(2) Podpora náhradní rodinné péče; IV. Podpora doprovázení dětí a mladých lidí v náhradní rodinné péči a výchovné péči.

3. Podmínky pro poskytnutí dotace Kdo může podat žádost? občanská sdružení; církevní právnické osoby; obecně prospěšné společnosti;

Podmínky pro poskytnutí dotace (2) Jak dlouho musí žadatel existovat? minimálně 1 rok existence; Lze podat více projektů na MPSV ČR? ano, dotaci nelze poskytnout na úhradu stejného výdaje v rámci realizovaného projektu z více míst;

Podmínky pro poskytnutí dotace (3) Jaká může být maximální spoluúčast MPSV na spolufinancování projektů? 70 % rozpočtovaných nákladů; Je možné z prostředků dotace hradit práci dobrovolníků? náklady na činnost dobrovolníků jsou stanoveny maximální částkou 9 870 Kč; hrazeny mohou být jen nemzdové náklady;

Podmínky pro poskytnutí dotace (4) Jakou maximální výši mohou tvořit hospodářsko-správní náklady? úhrada hospodářsko-správních nákladů včetně mzdových nákladů technicko-hospodářských pracovníků může tvořit maximálně 14% celkového požadavku na dotaci; náklady, které nesouvisejí s činnostmi uváděnými v žádosti, nemohou být uznány.

4. Průběh dotačního řízení 13. října 2007 uzávěrka podání žádostí (rozhoduje razítko pošty) říjen 2007 hodnocení žádostí po formální stránce listopad – leden 2008 hodnocení žádostí po obsahové a finanční stránce únor 2008 zveřejnění předběžných výsledků dotačního řízení na internetových stránkách www.mpsv.cz vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace převod z účtu poskytovatele na bankovní účet příjemce do 15. března

Průběh dotačního řízení (2) opravný prostředek: Námitka proti poskytnutí dotace, formulář a termín podání bude zveřejněn na www.mpsv.cz

5. Kontrolní činnost a její zaměření nestátní neziskový subjekt odpovídá za hospodárné a efektivní použití dotace v souladu s účely, pro které byla poskytnuta; archivace dokumentů 10 let od ukončení financování projektu;

Kontrolní činnost a její zaměření (2) četnost; zaměření; konzultace, doporučení; metodické vedení, ne represe; společné úsilí k nápravě.

6.Obecné informace o dotačním řízení Veškeré informace o dotačním řízení na podporu rodiny najdete na internetových stránkách MPSV: Cesta k dokumentu: www. mpsv.cz » Rodina » Dotace nestátním neziskovým subjektům na podporu rodiny

Konzultace, dotazy marian.dobias@mpsv.cz (+420 221922625) ivana.grosskopfova@mpsv.cz (+420 221922822)

Děkujeme za pozornost