VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Bečov nad Teplou
Advertisements

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Kariérové poradenství
Vlastní hodnocení školy
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Autoevaluace školy a zřizovatel Má škola sdělovat výsledky autoevaluace svému zřizovateli?
Pedagogická rada
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Hodnocení školy zřizovatelem
Autoevaluace z pohledu České školní inspekce
Hodnocení škol a školských zařízení
základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Mgr. Jana Palanská.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Vlastní hodnocení školy
Postup škol při vlastním hodnocení
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
„ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY “ Základní škola, Liberec, Lesní 575/12
Zpracoval: Ing. Petr Hajný, ředitel školy
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Autoevaluace Vlastní hodnocení školy ve Střední škole Horní Bříza.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Vlastní hodnocení školy
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
vlastní hodnocení školy
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
Autoevaluace školy ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s.r.o. Aviatiků 462, Ostrava-Hrabůvka Mgr. René Macháč.
Vzdělávaní žáků mimořádně nadaných Vzdělávání žáků mimořádně nadaných je deklarací podmínek, postupů a zkušeností školy s těmito žáky.  Východiskem pro.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
„Podpora činnosti základního uměleckého školství při realizaci výuky podle Rámcového vzdělávacího programu pro umělecké obory základního uměleckého vzdělávání“
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Základní vzdělávání a další …
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Liberecký inspektorát ČŠI
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Malotřídní základní škola optikou současné právní úpravy
První zkušenosti s evaluací
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)

Zákon č. 561/2004 Sb. Konkretizuje vyhláška MŠMT č. 15 / 2005 § 8. Poslední úprava : Vyhláška MŠMT č. 225 / 2009: „Vlastní hodnocení školy se zpracovává průběžně za období 3 školních roků“ ČŠI ČŠIzřizovatel konkrétní zodpovědný pracovník ředitel střední (základní) školy zákon 561/2004, § 12 odst. 2 ve znění pozdějších předpisů

Zaměření vlastního hodnocení školy Cíle, které si škola stanovila zejména v koncepčním záměru školy a v ŠVP, jejich reálnost a stupeň důležitosti Posouzení, jakým způsobem škola plní stanovené cíle. Oblasti, ve kterých škola dosahuje dobrých výsledků, a oblasti, ve kterých je třeba úroveň vzdělání zlepšit. Návrh opatření a účinnost opatření.

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy a) podmínky ke vzdělání b) průběh vzdělávání c) podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů d) výsledky vzdělávání žáků e) řízení školy, kvalita personální práce, kvalita DVPP f) úroveň výsledků práce školy zejména vzhledem k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům

podmínky ke vzdělání Formální - budova, kapacita Přijímání žáků – přijímací zkoušky Ukončování studia Koncepce školy – vize Lidské zdroje – kvalifikovanost Materiální podmínky Financování

průběh vzdělávání Charakteristika žáků Práva a povinnosti žáků Organizace vzdělávacího procesu školy Formy, metody, efektivita, pomůcky

podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů Prostředí školy – učebny Prostředí školy – učebny Lidské zázemí školy Lidské zázemí školy Vyučovací předměty Vyučovací předměty Spolupráce s rodiči – informační systém Spolupráce s rodiči – informační systém Vztahy mezi zaměstnanci Vztahy mezi zaměstnanci Výchovné poradenství Výchovné poradenství Spolupráce s regionem a okolím Spolupráce s regionem a okolím

výsledky vzdělávání žáků Hodnocení výsledků a nástroje Závěrečné zkoušky, maturity SOČOlympiády Účast v soutěžích

úroveň výsledků práce školy zejména vzhledem k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům Výsledky práce lze často hodnotit podle úspěšnosti dalšího studia absolventů nebo jejich uplatnění na trhu práce.

Závěr Vlastní hodnocení školy – tak, jak je v současné době nastavena autoevaluace školy, nevede k objektivnímu posouzení sledovaných aspektů práce školy, protože ředitele nenutí neposuzovat školu subjektivně a nevyzdvihovat především pozitivní prvky školy. Není tedy vypovídající o škole a je tedy pouhým zavádějícím, nic neříkajícím zbytečným dokumentem zatěžujícím pedagogický sbor. Děkuji za pozornost.