„Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ Technologie Ludmila Doležalová, č ročník, tříletý obor Kuchař,Cukrář
Kynuté těsto Osnova: 1) charakteristika 2) rozdělení 3) suroviny 4) příprava
Charakteristika Kynuté těsto je světlé barvy, typické vůně po použitých surovinách, připravované na mnoho způsobů.
Rozdělení kynutého těsta podle tepelných úprav vaření pečení smažení
Základní suroviny na přípravu kynutého těsta
Doplňkové suroviny
Příprava kvásku
Dokončení výroby kynutého těsta
Ostatní přísady dle technologického postupu
Necháme nakynout
Tvarujeme
Povidlová náplň + ovoce
Maková, tvarohová náplň
Procvičení tématu Který kynutý moučník upravujeme vařením?
Který kynutý moučník připravujeme pečením?
Který kynutý moučník upravujeme smažením?
Děkuji za pozornost
Použitá literatura Receptury teplé kuchyně Technologie přípravy pokrmů zena.cz dilna.cz