Business Coaching Innovations Představení společnosti Cheval s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
managementu znalostí podle
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
I. Dvořák Zahajovací setkání
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Transkript prezentace:

Business Coaching Innovations

Představení společnosti Cheval s.r.o.

Dáváme tvar Vašim myšlenkám Cheval s.r.o. je nezávislá organizace poskytující poradenské služby klientům soukromého, veřejného a neziskového sektoru. Služby poskytované společností Cheval s.r.o. se dělí do tří hlavních skupin: -poradenství a výzkum -hodnocení programů strukturálních fondů -školení a koučink Představení společnosti Cheval s.r.o.

Dáváme tvar Vašim myšlenkám Společnost Cheval s.r.o. poskytuje své služby v následujících oblastech: Konkurenceschopnost a rozvoj MSP Inovace a transfer technologií Cestovní ruch Celoživotní učení a trh práce Rovné příležitosti a sociální integrace Lidská práva, rasismus a xenofobie Rozvoj občanské společnosti a NNO Kultura, média a komunikace Představení společnosti Cheval s.r.o.

Referenční projekty Strategická evaluace inovací a znalostní ekonomiky ve vztahu ke Strukturálním fondům na období Zadavatel: Konsorcium Technopolis (EU), Kabinet pro studium vědy, techniky a společnosti při Akademii věd ČR Doporučení pro Evropskou komisi týkající se přípravy nových programů Strukturálních fondů na období Závěrečné hodnocení projektu Realizace systematické proinvestorské politiky v okrese Ústí nad Labem Zadavatel: Město Ústí nad Labem Analýza místní proinvestorské politiky a kvalitativní posouzení souboru místních investičních pobídek. Více informací na Představení společnosti Cheval s.r.o.

Projekt BCI Business Coaching Innovations

Číslo operačního programu: CZ Název operačního programu: Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu hl.m.Praha Číslo priority: 7.4. Název priority: Adaptabilita a podnikání Číslo opatření: Název opatření: Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Číslo výzvy: 1 Název grantového schématu: Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Obsah zásahu: Flexibilita pracovní síly, podnikatelská činnost, inovace, informační a komunikační technologie (osoby, firmy) Základní informace o projektu

Název projektu: Business Coaching Innovations Zkrácený název: BCI Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 23 měsíců Místo realizace projektu: CZ0100, NUTS 2, Praha Identifikace projektu

Partneři projektu a jejich role v projektu

Asociace výzkumných organizací (AVO) Hospodářská komora hlavního místa Prahy (HKP) Západočeská universita v Plzni (ZCU) Kabinet pro studium vědy, techniky a společnosti, Filosofický ústav Akademie věd ČR (STSS) Partneři projektu

Založena v roce 1990 v Brně jako dobrovolné sdružení právnických a fyzických osob, které se zabývají výzkumem a vývojem nebo mají s touto činností společné zájmy Poslání asociace: - Pomoc při transformaci aplikovaného výzkumu a vývoje do podmínek standardní tržní ekonomiky - Pomoc při jeho dalším oživení a rozvoji Rolí Asociace výzkumných organizací v projektu je zprostředkování komunikace s výzkumnými a vývojovými pracovišti. Asociace výzkumných organizací

Sdružuje pražské MSP a poskytuje mimo jiné následující služby: -zprostředkovává a organizuje setkání, případně jiné formy jednání mezi českými a zahraničními firmami -šíří informace o nabídkách/poptávkách českých firem po celém světě cestou obchodních a průmyslových komor v zahraničí Rolí Hospodářské komory je šíření výsledků projektu a komunikace s podnikatelskou veřejností. Hospodářská komora hlavního města Prahy

Do projektu je zapojena Katedra managementu a inovací Ekonomické fakulty. Toto pracoviště se dlouhodobě specializuje na problematiku inovačního potenciálu firmy, transferu technologií a zavedení systému inovací. Partner se v projektu BCI podílí na metodické přípravě a školících aktivitách. Západočeská univerzita v Plzni

Kabinet se zabývá problematikou hodnocení vědy a výzkumu, srovnáním výzkumných systémů zemí EU a ČR a analýzou cest k vytváření "společnosti vědění" a “znalostní ekonomiky” z hlediska transformace vědy a výzkumu. Kabinet se dlouhodobě zaměřuje na oblast evaluace (hodnocení), a to zejména ve vztahu k inovačním aktivitám, rozvoji lidských zdrojů a hodnocení techniky. Rolí partnera v projektu je podíl na metodické přípravě, školících aktivitách a organizace vědecké konference. Kabinet pro studium vědy, techniky a společnosti/FÚ Akademie věd CR/

Cíl a zaměření projektu

Širším cílem projektu je podpora transferu znalostí, odborníků a technologií z výzkumné do podnikové sféry a zvyšování kvalifikace firem a výzkumných institucí v řízení inovačního procesu. Cíl projektu

- poradenská, analytická a školící podpora deseti pražských malých a středních podniků v řízení inovací a zejména zavedení systému shromažďování a realizace inovačních podnětů - vzdělávání řídících pracovníků institucí VaV v kooperaci s podnikovým sektorem - informování pražské podnikatelské veřejnosti o výhodách a přínosech spolupráce s výzkumnou sférou Zaměření projektu

Koučink je: - personalizované vedení jednotlivců, které pomáhá koučovaným rozvíjet svůj potenciál - participativní vedení vedoucích pracovníků MSP Cílem metody koučinku v projektu BCI je zejména zavedení efektivního systému práce s vnějšími a vnitřními inovačními podněty (identifikace, aktivizace, komunikace). Hlavní metoda - koučink

Aktivity a harmonogram projektu

Analytické práce v rámci koučinku Školení MSP a VaV Řízení projektu, publicita Podpora HKP Školení školitelů Podpůrné školení koučovaných firem Koučink firem Bloky aktivit

Aktivity projektu podrobná charakteristika podle jednotlivých aktivit

Zjištění podrobných informací o zapojených firmách: Kvantitativní dotazník Provedení strukturovaných rozhovorů ve firmách Doplňující sběr dat ve firmách Vyhodnocení dotazníků a analýza dat Formulace závěrů a doporučení Aktivita – Situační audit koučových firem Srpen - říjen 2006

Představení přínosů strategického a systematického přístupu k inovacím: Vymezení problematiky inovací, její účel a přínosy pro MSP Motivace účastníků k aktivnímu zapojení do inovačních programů Seznámení s „metodikou“ inovačních procesů a rolemi jednotlivých účastníků Aktivita – Školení „Inovační proces“ pro koučované firmy Listopad 2006

Zpracování inovační strategie firmy: Stanovení potřebné personální kapacity zúčastněných pracovníků Pozice „inovačního specialisty“ Plán vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů Vymezení potřebných znalostí a dovedností pro pracovníky, kteří budou zodpovídat za implementaci inovací Aktivita – Koučink firem při zpracování inovační strategie Listopad – prosinec 2006

Zaměřeno na následující oblasti: Kreativita /pojem, význam, metody a pravidla tvůrčího myšlení/ Jednání /základní pravidla/ Týmová práce /pravidla a role jednotlivců v rámci týmové spolupráce/ Komunikace /kooperační a komunikační procesy a jejich význam/ Aktivita – Školení „Soft skills“ pro koučované firmy Leden 2007

Zavedení efektivního systému práce s vnitřními a vnějšími inovačními podněty Optimalizace shromažďování a sdílení informací Efektivní komunikace Identifikace zdrojů inovačních podnětů, které jsou ve firmách využívány a naopak nevyužívány Aktivita – Koučink firem při shromažďování inovačních podnětů Leden - únor 2007

Uplatnění partnerského modelu spolupráce mezi podnikovou a výzkumnou sférou Zprostředkování komunikace mezi firmami a výzkumnými institucemi tak, aby bylo využito informačního potenciálu institucí VaV Zahájení spolupráce a definování principu spolupráce mezi partnery Aktivita – Mediace a koučink spolupráce firem s institucemi VaV Únor - březen 2007

Zlepšení dovedností výzkumníků komunikovat s podnikateli, prezentovat své myšlenky Východiskem školení - model "technology translator". Prohloubení znalostí o účelu a základních pravidlech efektivní komunikace Seznámení s nejdůležitějšími komunikačními technikami a modely Předání dovedností a nástrojů, použitelných při presentacích a lektorské činnosti Aktivita – Školení „Komunikační a prezentační dovednosti“ pro partnerské výzkumníky Březen 2007

Školení objasní: Smysl a význam projektového řízení Jednotlivé etapy projektového řízení Základní manažerské, organizační a technické nástroje projektového řízení Motivace k práci v projektovém týmu Aktivita – Školení „Projektové řízení“ pro koučované firmy a partnerské výzkumníky Duben 2007

Definice konkrétních inovačních záměrů na základě doposud získaných informací Aktivita – Koučink generování inovačních záměrů Duben – květen 2007

Poskytnutí specifických znalostí pro zavádění inovací Marketing inovativních produktů Outsourcing Finanční řízení Řízení rizik Řízení změn Aktivita – Školení „Marketing, finanční řízení, řízení rizik“ koučovaných firem a výzkumníků Červen 2007

Posouzení základních aspektů vytvořených inovačních záměrů Cena Technická kvalita Rysy produktu/služby Spolehlivost a další výkonové charakteristiky zvoleného inovačního záměru Aktivita – Zpracování předběžných studií proveditelnosti k inovačním záměrům vybraných MSP Červenec - srpen 2007

Cílem aktivity je naučit firmy: Efektivně pracovat s daty Komunikovat a zadávat práci externím konzultantům Shromaždovat informace Vyhodnocovat zjištěná fakta Účinně se rozhodovat zejména ve finančních otázkách Aktivita – Koučink práce s daty, outsourcingu a strategických rozhodnutí o inovačních záměrech ve firmách Červenec - srpen 2007

Identifikace nejefektivnější cesty k realizaci společného inovačního záměru firem a výzkumníků 10 dokumentů pro koučované firmy s doporučením dalšího postupu pro zavedení inovace (včetně doporučení pro studie proveditelnosti) Aktivita – Zpracování akčního plánu pro realizaci inovačních záměrů vybraných MSP Září - říjen 2007

Expertní tým

Koučové: - posilují dovednosti koučovaného k tomu, aby zlepšoval výkonnost firmy Trenéři: - aktivně předávají znalosti a prověřují, zda účastníci školení sděleným poznatkům správně porozuměli Konzultanti: - poskytují informace, hodnocení nebo jinak participují na řešení problematiky, která je jejich specializací Expertní tým

Mediátor: - zprostředkovává kontakt mezi zástupci MSP a VaV - koordinuje jejich spolupráci Andragog: - hlavní metodik vzdělávacích aktivit - superviduje koncepční a školicí - radí trenérům a koučům Expertní tým

Náměty a doporučení

K činnostem RLZ: Překonání obecné nedůvěry k inovacím Komunikační strategie Prezentace příkladů firem, kterým spolupráce s výzkumnými institucemi opravdu něco přinesla Větší důraz na ne-technologické inovace K monitoringu, koordinaci a 2007+: Jasná a pevná pravidla stanovená před zahájením programů (např. DPH, veřejná podpora) Legislativa Náměty a doporučení