AC Ivanovice, Martina Zachrlová,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co je to Nulový bod? Druhy Nulových Bodů Jak s nimi pracovat?
Advertisements

Jen se dívej na ptáčky 1. Jen se dívej na ptáčky, jejich přání Bůh zná, ty jsi víc, nežli oni, říká Pán. Ref: Nezoufej, neboť tvůj život má ve svých rukou.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
1. Požehnání s vámi zůstává. Požehnání s vámi zůstává
Křesťanský pohled na úlohu dětí a rodiny v péči o staré a nemocné rodiče MUDr. VÍT DRÁPAL Nemocnice Milosrdných sestrer sv. Vincence de Paul, KROMĚŘÍŽ.
Boží spolehlivá zaslíbení Brno, Proč se vlastně modlíme? Neví Bůh už předem, co potřebujeme?
Březen 2009 Slovo života „O cokoli budete prosit Otce ve jménu mém, dá vám.“ (Jan 16,23)
Ponoř se do modra ….
Stvoření Ref: Stvořil Bůh člověka, k obrazu svému, poslal ho do světa, dobrou radu dal: Z každého stromu ovoce jezte, ze stromu poznání nesmíte jíst.
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Přeji Ti sílu všech živlů
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Dej a bude Ti dáno !!!. Dej a bude Ti dáno !!!
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
„K vašemu zahanbení to říkám. Cožpak mezi vámi není nikdo rozumný, kdo by dovedl rozsoudit spor mezi bratřími?“ 1. Kor. 6,5.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím.
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Ve společenství s Matkou Boží
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Různá ponaučení a zlaté pravidlo
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
KDO JE JEŽÍŠ? 1.JEŽÍŠ JE NÁŠ PÁN A VŠECH KRÁLŮ KRÁL, JÁ HO DOBŘE ZNÁM, //:ON MI ŽIVOT DAL://
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Cesta za poklady Božího království. Nabídka: - starosti - vzácné poklady.
,,Marcelko,jak ti dnes dařilo v autoškole?“ ptá se jedna přítelkyně druhé.,,Skvěle! Zítra to zkusím s otevřenýma očima.“
Počátky Základního kamene Konstantin. Konstantin byl pohan. Byl to chytrý vládce a potřeboval upevnit svou moc.
Opakujeme Skloňování zájmena JÁ.
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
Koncovky sloves.
Jozef Bajusz Proč a jak se modlit?.
♫ Zapněte reproduktory ♫ Zapněte reproduktory Pokračujte kliknutím.
Špatné zvyky nás svazují Upevnění návyků.
1. Až potud nám pomáhal Hospodin z milosti, proto k nebes výšinám hleďme s důvěrností, odkud pomoc přichází nám vždy v pravé době, tam, kde duše nachází.
SVÁTOST OLTÁŘNÍ „Amen, amen, pravím vám, nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nebudete mít v sobě život.“ (Jan 6, 53) Eucharistie je zdrojem.
1. Bůh s vámi, blahoslaveni jste lidé tento den
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Pátá antiteze (Mt 5,38-42) 5,38 Slyšeli jste, že bylo řečeno: 'Oko za oko, zub za zub'. 39 Já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi;
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Co je to opravdová svoboda. Svoboda od závislostí. Bohumír Novotný, , AC Ivanovice n.H.
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
1. Jak čerstvých vod jelen žádá | v čas unavení svého, | tak má duše | vždycky ráda chce mít Ducha svatého; | neb bez jeho pomoci | nemáme žádné moci,
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
1. Krásnou vlast připravil pro svůj lid | milý náš Spasiteli na nebi
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
1. Někdo mě vede za ruku, | když bojím se jít tmou
1. Nalezen jsem, | nalezen, bludu jsem již prost, | mně spásy teď vzchází den, | s ním míru skvost. | Ježíš přišel hledat mne, | kam jsem zabloudil; |
1. Pán je blízko, záhy přijde, jistě přijde blízko Pán. | Rozhlaste tu skvostnou zprávu | z dávných věků v denní vřavu, | ať, kdo sklíčen, zdvihne hlavu:
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
Bůh.
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
Ponoř se do modra …
Kdo hledá, najde! AC Ivanovice n.H., Kdo hledá, najde! AC Ivanovice, Hledání je důležité Člověk si musí najít svou cestu. Jestli.
K ŘESŤANSTVÍ. M APA KŘESŤANSTVÍ VE SVĚTĚ Monoteistické náboženství Vznik v 1. – 2. st. n. l. Soustředěno kolem života Ježíše z Nazaretu Vzniklo z židovství.
Hledání Pravdy.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Jirka Pospíšil, AC Ivanovice
Zázrak komunikace s Bohem
Slovo života Listopad 2012.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Transkript prezentace:

AC Ivanovice, Martina Zachrlová, 16. 11. 2014 Pros, hledej a tluč AC Ivanovice, Martina Zachrlová, 16. 11. 2014

Matouš 7:7 Proste, a bude vám dáno; hledejte, a naleznete; tlučte, a bude vám otevřeno. 8 Neboť každý, kdo prosí, dostává, a kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, tomu bude otevřeno. 9 Což by někdo z vás dal svému synu kámen, když ho prosí o chléb? 10 Nebo by mu dal hada, když ho poprosí o rybu? 11 Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, čím spíše váš Otec v nebesích dá dobré těm, kdo ho prosí! 12 Jak byste chtěli, aby lidé jednali s vámi, tak vy ve všem jednejte s nimi; v tom je celý Zákon i Proroci.

Pros, hledej a tluč

1) Prosíš 2) Hledáš 3) Tlučeš Posloucháš oč Tě prosí Bůh Boží přítomnost Jsi vytrvalý

AC Ivanovice, Martina Zachrlová, 16. 11. 2014 Pros, hledej a tluč AC Ivanovice, Martina Zachrlová, 16. 11. 2014