,,O slepičce, která nechtěla snášet vajíčka“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor: Lukáš Herák.
Advertisements

Tesák Vlkodlaka Veronika Synková.
Příběh o chudé dívce, která ke štěstí přišla…
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Medovníkový domček Perníková chaloupka
Kolja 9.
Exkurze RUDi Tábor.  Byli jsme na exkurzi ve firmě Rudi.Hned na začátku exkurze nás přivítal majitel Daniel Růžička.Šli jsme do první místnosti, kde.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Jak úžasná 1. Jak úžasná musí ta láska být,
Pohádka o vodníčkovi Vodníčkova rodina
Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji....
Zlatovláska Autorka: Dáša Kudová.
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
Milý č loví č ku…. Ur č it ě se najde n ě kdo, koho máš opravdu rád…
Dopis od Boha.
O červené Karkulce Zpracoval: Jan Krejčí.
Poučná pohádka pro malá čuňátka
Začalo to vše dramaticky, jezevec a auto mých páníčků. Jezevec to už nerozchodil, autíčko až po třech dnech čekání na nějaký nový blbý chladič, či co……
Autorka: Veronika Prouzová
Růžová Karkulka Autor: JIŘÍ UHERKO.
1. kapitola Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákaly,
Autor Autor : Václav Václav Neubauer. Kapitola první 1.část Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček.Tady se všechny.
Autor: Dedek Tomáš KAPITOLA 1 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovali,
Autorka: Koltunová Kristýna 1 kapitola Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustu jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka.
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
O Karkulce Autor: Kroupa Michal 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech.
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
Pár vtípků.
Červená Karkulka Autor:Michaela Rohlíková.
Vypracoval: Pavel Kohout Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka promenovaly, kdákaly,
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
,,O slepi č ce, která necht ě la snášet vají č ka” Autor: Jana Wagenknechtová.
Kapitola 1 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákaly,
Autor: Adam Škoda Před nedávnem žil jeden muž který si říkal Bajt-Men… Před nedávnem žil jeden muž který si říkal Bajt-Men… Ahoj! …nedělaly mu problémy.
Výprava za krkavcovitými ptáky Kryštof Zindulka 4.B., ZŠ Campanus.
Napsala a vytvořila: Madlenka
O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor:František Šando.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Interpunkce v souvětí Cvičení.
Rešovské vodopády účastníků, 22 km.
Autorka: Vendula Szappanosová Byl jednou jeden medvídek jménem Davídek. Žil v lese i s jeho kamarády myškou Adélkou, vlkem Petrem a sovou Michalkou.
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3.
VY_32_INOVACE_36_Domácí zvířata Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Žaneta Fiebigerová.
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Adéla Harenčáková 7. třída
Práce s textem úryvku z pohádky.
Rozhovor s NÍM.
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Rozhovor s Bohem.
Snad vás pobavím stejně, jako ty obrázky mne!
Rozhovor s NÍM.
O slepičce která nechtěla snášet vajíčka
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
Rozhovor s NÍM.
Rozhovor s NÍM.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Hody, hody, doprovody, jaro už je vskutku tady....
Snad vás pobavím stejně, jako ty obrázky mne!
Transkript prezentace:

,,O slepičce, která nechtěla snášet vajíčka“ Autor: Kateřina Přívratská

1.kapitola Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustu jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákaly, pilně snášely vajíčka a večer se v útulném kurníku posadily na hřad a sladce spaly až do rána. Jednoho dne se to slepičce omrzelo, nudila se na dvoře a řekla si, že se vydá na cesty, aby poznala lidi.

2.Kapitola Jak tak pochodovala, potkala hejno kačen. Pozdravila a kačer ji přátelsky zval, aby si šla s nimi zaplavat. Jenže slepička neuměla plavat.

3.kapitola Za nějakou dobu šla proti ní po cestě kočka. Ta zase nabídla slepičce, aby se s ní vypravila na lov myší. Jenže slepička jaktěživa myši nežrala.

4.kapitola Putovala, putovala, když na ni najednou někdo zaštěkal. Byl to veliký pes. ,,Kousek odtud jsem si zahrabal chutnou kost,“ povídal. ,,Pojď se mnou. Zvu tě na hody.“ Kosti slepička taky nejedla. Nejradši ze všechno zobala zrníčka.

5.Kapitola ,,V cizině mi nikdo nerozumí,“ vzdychla si. ,,Bude nejlepší, když se vrátím tam, kam patřím. Do statku na dvorek.“ A vrátila se a byla už se svým životem spokojená.