SEMINÁŘ Jak na to? Plzeň 4.6. 2004. Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury. Struktura prezentace   Úvod k prioritě  Zaměření jednotlivých opatření  Implementace programu  Grantové.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
pro integrovaný projekt
Priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů a sociální integrace v regionech Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor Sekretariátu Regionální rady soudržnosti, Škroupova.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury 3. kolo výzvy – do
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Snídaně starostů , Jedlí
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Informace o výzvě pro školy
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Besip Zlínského kraje Zlín,
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Podpora obnovy a rozvoje venkova
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ Jak na to? Plzeň

Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury

Korespondence s OP Infrastruktura   vychází z prioritní osy 2 – Rozvoj dopravní infrastruktury – Rámce podpory Společenství  doplňuje na regionální úrovni operační program Infrastruktura a projekty podporované v rámci Fondu Soudržnosti

Priorita 2 - Hlavní cíl  Zkvalitnění regionální dopravní infrastruktury regionální dopravní infrastruktury dopravní obslužnosti dopravní obslužnosti přístupu k IKT přístupu k IKT lokální a regionální sítě elektronických komunikací lokální a regionální sítě elektronických komunikací při respektování ochrany životního prostředí.

Priorita 2 - Specifické cíle   zvýšení kvality a průchodnosti regionální dopravní sítě  zlepšení dopravní dostupnosti  odstranění dopravních závad  zlepšení přístupnosti všech obyvatel k informačním a komunikačním technologiím (internet apod.)  regenerace jader měst a území měst postižených útlumem hospodářských činností;

 Přehled opatření Opatření 2.2 Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Opatření 2.1 Rozvoj dopravy v regionech podopatření Rozvoj regionální dopravní infrastruktury podopatření – Rozvoj dopravní obslužnosti v regionech Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury Opatření 2.3 Regenerace a revitalizace vybraných měst

Podopatření Rozvoj regionální dopravní infrastruktury Podopatření je zaměřeno na podporu individuálních projektů na silnicích II. a III. třídy. Formou grantových schémat bude realizována podpora výstavby a rekonstrukcí místních komunikací v obcích

Typy podporovaných projektů   rekonstrukce, modernizace a výstavba silnic II. a III. třídy;  rekonstrukce, modernizace a výstavba místních komunikací přispívajících k hospodářskému rozvoji, k napojení obce na silniční síť a vedoucí ke zlepšení stavu životního prostředí.

Důraz kladen především na podporu   větších silničních projektů, realizovaných v centrech osídlení nebo spojujících tato centra se silniční sítí vyšší třídy;  silničních úseků napojujících průmyslové či obchodní zóny na dopravní síť;  projektů, doplňujících výstavbu silnic I. třídy, rychlostních komunikací a dálnic;  odstraňování bodových závad (mosty) a nepříznivých dopadů na obyvatelstvo;  zvýšení kapacity přístupových komunikací k hraničním přechodům

Koneční uživatelé   kraje;  organizace zřizované kraji (SÚS); Minimální přípustná velikost projektů Kč (silnice II., III. třídy) Kč (silnice II., III. třídy)

Grantové schéma PK „Program na podporu výstavby a rekonstrukcí místních komunikací v obcích“   Celkový cíl: podpora rozvoje místní silniční sítě v obcích  Dílčí cíle:  zvýšení dopravní bezpečnosti na MK (odstranění bodových a liniových závad; komplexní řešení dopr. bezpečnosti v obcích) – 6,7 mil. Kč (ERDF)  akcelerace místního ekonomického a sociálního rozvoje (napojení RÚ, rek. a modernizace stávajících cest uvnitř obcí a na rekonstrukce povrchů cest vně obcí) – 12,4 mil. Kč (ERDF)

Grantové schéma PK „Program na podporu výstavby a rekonstrukcí místních komunikací v obcích“ (2)   Způsobilí žadatelé o podporu: Obce od 200 obyvatel do 1000 obyvatel,Obce od 200 obyvatel do 1000 obyvatel, jejichž majetkem je daná MK  Míra intervence: 60%  Minimální výše projektu Kč  Časový rámec:  říjen 2004 – 3. čtvrtletí 2008

Grantové schéma PK „Program na podporu výstavby a rekonstrukcí místních komunikací v obcích“ (3)   Předběžná kvantifikace výstupů GS: Realizace šesti projektů úprav křižovatek Realizace šesti projektů komplexních řešení bezpečnosti na dopravní síti v obci Realizace šesti projektů komplexních řešení bezpečnosti na dopravní síti v obci Vybudování cca metrů chodníků, jako součástí místních komunikací Vybudování cca metrů chodníků, jako součástí místních komunikací Realizace cca 19 projektů napojení rozvojových území na silniční síť (v délce komunikací cca 0,95 km) Realizace cca 1,8 km rekonstrukce a modernizace stávajících cest uvnitř obcí Realizace cca 5,9 km rekonstrukce povrchů cest vně obcí

Grantové schéma PK „Program na podporu výstavby a rekonstrukcí místních komunikací v obcích“ (4) 1. Příklady podporovaných projektů Odstraňování bodových závad na místních morálně zastaralých komunikacích:  Úpravy provozně a z hlediska bezpečnosti nevyhovujících křižovatek místních komunikací včetně napojení na nadřazenou komunikační síť, (může jednat typicky o přebudování na okružní křižovatky různých typů (mini, malá, střední, velká).  Budování místních lávek pro křížení mimořádně zatížených komunikací I. třídy  Úpravy profilu, případně nivelety v úzkých případně strmých či jinak nepřehledných bodech trasy (v případě souvisejících přírodních bariér…).  Komplexní integrované řešení zvyšující bezpečnost na místních komunikacích jako např. značení, zrcadla, svodidla, zpomalovací prahy v rámci obce či svazku obcí. Odstraňování liniových závad na místních morálně zastaralých komunikacích:  Změna trasy, případně profilu místních komunikací.  Budování chodníků jako součástí místních komunikací.  Budování chodníků jako místních komunikací IV. třídy při silnicích II. a III. tříd (za podmínky majetkového vypořádání - na pozemcích majetku obce).

Grantové schéma PK „Program na podporu výstavby a rekonstrukcí místních komunikací v obcích“ (5)  1. Příklady podporovaných projektů (2) Podpora místního socioekonomického a hospodářského rozvoje obcí:  Napojení místních komunikací z rozvojových území na silniční síť (nová stavba).  Zlepšení přístupu k místní vybavenosti obcí formou rekonstrukce a modernizace stávajících cest uvnitř obcí (školství, sport, kultura, případně i další volnočasové aktivity s efektem akcelerace místního rozvoje.  Zlepšení přístupu obtížně dostupných přírodních a turistických atraktivit formou rekonstrukce povrchů stávajících cest většinou v extravilánu obce ve vztahu ke kvalitě užívání a řešení krizových situací (chatové lokality, tábory, tábořiště, kempy).

V rámci opatření budou podporovány rozvojové investiční projekty zaměřené na zlepšení dopravní obslužnosti včetně propojení místní a regionální veřejné dopravy s železniční sítí. Podopatření Rozvoj dopravní obslužnosti v regionech 

Typy podporovaných projektů   integrované systémy veřejné dopravy;  zajišťování dopravního spojení okrajových a hůře dostupných částí regionů, modernizace přestupních terminálů;  rozvoj MHD ve městech, instalace moderních informačních systémů pro cestující;  zavádění specifického vozového parku veřejné dopravy pro různé účely;

Koneční uživatelé   obce (svazky obcí)  kraje;  organizace zřizované nebo zakládané obcemi či kraji; Minimální přípustná velikost projektu Kč

Opatření řeší podporu investic v oblasti informačních a komunikačních technologií (IKT) pro obyvatelstvo a pro regionální a místní veřejnou správu. Jeho součástí je podpora aktivit, spojených s veřejným přístupem k informačním a komunikačním technologiím v knihovnách, komunitních centrech, ve školách a se zajištěním IKT pro regionální a místní veřejnou správu. Opatření Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech 

Typy podporovaných projektů   zavádění nejlépe širokopásmového internetu;  budování míst veřejného přístupu k internetu (PIAP);  rozvoj regionálních a lokálních komunikačních sítí včetně nových IKT služeb a aplikací pro občany

Žadatelé  obce (svazky obcí);  kraje,  nestátní neziskové organizace (NNO)  organizace zřizované nebo zakládané obcemi či kraji Minimální přípustná velikost projektu Kč

 v Plzeňském kraji splňuje velikostní podmínku žadatele 5 měst.  dvoukolové výběrové řízení  minimální přípustná velikost projektu Kč Opatření Regenerace a revitalizace vybraných měst 

Priorita 2 - Regionální rozvoj infrastruktury Indikátory – Plzeňský kraj 

  Opatření silnice II. a III. třídy · Projekt řeší rekonstrukci nebo modernizaci, event. v nezbytné míře výstavbu regionální silniční sítě nebo vybudování bodové stavby (mosty, podjezdy, nadjezdy, kruhové objezdy, apod.) na těchto komunikacích nebo v jejich přímé souvislosti. · Projekt neřeší budování cyklostezek, parkovišť, běžné opravy či údržbu komunikací ani v přímé souvislosti s regionálními silničními sítěmi. Specifická kritéria přijatelnosti pro jednotlivá opatření 

  Opatření  Projekt se zaměřuje zejména na větší centra osídlení, nebo na vzájemné propojení městských a venkovských oblastí. Buď  Projekt zavádí integrovaný systém veřejné dopravy vč. bezbariérových dopravních řetězců, nebo se jedná o přímou podporu dopravní obslužnosti v regionu. nebo  Projekt je zaměřen na zlepšení dopravní obslužnosti včetně propojení různých typů dopravy (se zaměřením na typy podporovaných projektů uvedených v Programovém dodatku). Specifická kritéria přijatelnosti pro jednotlivá opatření (2) 

  Opatření 2.2  Projekt je realizován zásadně v oblasti informačních a komunikačních technologií s přímou orientací na operační cíle a typy podporovaných projektů uvedených v Programovém dodatku.   Opatření 2.3  Předkládající obec/město splňuje alespoň 3 z kritérií přijatelnosti uvedených u daného opatření v Programovém dodatku.  Projekt se zaměřuje na regeneraci a revitalizaci upadajícího jádra obce/města nebo postižené území obce/města v důsledku útlumu hospodářských nebo společenských aktivit. Specifická kritéria přijatelnosti pro jednotlivá opatření (3) 

Skupiny a kritéria hodnocení   1. Hodnocení schopností a zkušeností žadatele (a partnerů) 10 %   ekonomické kritérium (mimoprojektová úspěšnost a aktivity, zisk, trh, klienti/zákazníci, investice,...)   ekonomické kritérium (mimoprojektová úspěšnost a aktivity, zisk, trh, klienti/zákazníci, investice,...)   zkušenost s projekty (předchozí realizace obdobných projektů)   zkušenost s projekty (předchozí realizace obdobných projektů)   management a pracovníci (kvalifikační předpoklady, zkušenosti, úspěchy), technické vybavení   management a pracovníci (kvalifikační předpoklady, zkušenosti, úspěchy), technické vybavení  2. Potřeba, relevance projektu 30 %   potřeby projektu (podložená analýzami, studiemi)   potřeby projektu (podložená analýzami, studiemi)   soulad (relevance) projektu s rozvojovými programy a strategiemi (národní, regionální, místní, sektorové)   soulad (relevance) projektu s rozvojovými programy a strategiemi (národní, regionální, místní, sektorové)   vazba na jiné aktivity (jiné projekty v SROP, ostatních OP, projednání s krajem, obcí, synergie)   partnerství (reálnost a vhodnost zapojení partnerů při přípravě a realizaci)

Skupiny a kritéria hodnocení (2)   3. Kvalita projektu 40 %   ekonomická efektivnost projektu (ekonomický přínos, efektivnost vložených prostředků)   hodnocení rozpočtu (relevance částek vzhledem k aktivitám)   vazba na indikátory (výstupy, výsledky)   plán, návrh projektu (jasnost, reálnost, provázanost)   udržitelnost (udržení aktivit a výstupů i po skončení projektu, hledisko finanční a institucionální, příp. legislativní)   udržitelnost (udržení aktivit a výstupů i po skončení projektu, hledisko finanční a institucionální, příp. legislativní)  4. Horizontální kritéria 20 %   otázka na relevantní horizontální kritéria (jednotlivé pozitivní dotazy, zda daná kritéria projekt naplňuje a jak)   otázka na ostatní horizontální kritéria (souhrnný pozitivní dotaz, zda projekt ostatní kritéria naplňuje a jak, nebo naopak, že nemá negativní dopad na ostatní principy) 

Implementace projektu Priorita 2 - SROP

Předkládání projektů   předkládání jednotlivých projektů do , 14 hod  předkládání žádostí v elektronické podobě - BENEFIT;  forma zapečetěných obálek (3 výtisky žádostí, 2 výtisky povinných příloh, 1x elektronická verze žádosti);  projekty mohou být realizovány průběžně do 31. srpna 2008, maximální doporučená délka realizace projektu je 24 měsíců.

Výběr a proplácení projektů   na úrovni Regionálních rad = NUTS II;  podle dosažené bodové úrovně projektu;  bodování je prováděno na základě bodovacích tabulek - SRR;  náročnější projekty mohou posuzovat experti;  proplácení až po ukončení realizace projektu a kontrole na místě ze strany Centra pro regionální rozvoj, a to pouze uznatelné náklady;  u větších projektů nad 4 mil. Kč možnost etapizace

 U projektů - grantových schémat bude posuzována jejich úplnost a jejich soulad se SROP a jeho dodatkem;  Každá akce projde formální kontrolou a kontrolou přijatelnosti; následně bude ověřeno finanční zdraví žadatele a ekonomické a finanční zhodnocení udržitelnosti akce; přijatelné akce budou následně hodnoceny na základě výběrových kritérií; Výběr projektů (akcí v rámci GS) Výběr projektů (akcí v rámci GS) 

Postup řízení grantového programu  1.Kraje předkládají grantová schémata (skupinový projekt); po jejich schválení řídícím orgánem zajišťují jejich administraci – rozdělování peněz 2. Žadatelé předkládají své projekty (akce) kraji 3.Dotace schvaluje Rada a Zastupitelstvo Plzeňského kraje, žadatel uzavírá smlouvu s krajem a realizuje akci/projekt.

Vybrané povinné přílohy   doklad o subjektivitě žadatele  doklady o beztrestnosti žadatele;  logický rámec projektu;  doklady o bezdlužnosti;  doklady o vlastnictví;  projektová dokumentace zpracovaná do úrovně potřebné k vydání územního rozhodnutí (k podpisu smlouvy stavební povolení)

Vybrané povinné přílohy (2)   podrobný rozpočet k dokumentaci;  ekonomické hodnocení projektů dle vybrané metodiky řídícího orgánu SROP;  posouzení vlivu na ŽP;  čestné prohlášení o zajištění prostředků;  doklad o partnerství (pokud se na projektu podílejí partneři)  žádost o příspěvek ze státního rozpočtu (pokud jej žadatel požaduje)  seznam příloh.

 Předběžný seznam uznatelných nákladů pro opatření a podopatření 2.1.1, 2.1.2, 2.2, 2.3 Do struktury uznatelných nákladů patří zejména: a) investiční náklady  projektová dokumentace do 5 % celkových uznatelných nákladů projektu (např. projektová dokumentace včetně rozpočtu k územnímu a stavebnímu řízení, dokumentace k EIA; zpracovaní dokumentace pro podání žádosti - zpracování Žádosti o poskytnutí pomoci, studie proveditelnosti, analýzy nákladů a výnosů)  stavební část stavby  technologická část stavby  náklady na pořízení nových strojů a zařízení  nákup počítačů včetně základního vybavení a SW  nákup použitého strojního a technologického zařízení Uznatelné náklady

 nákup pozemku (do max. výše 10 % celkových uznatelných nákladů)  nákup ostatních nemovitostí  základní vnitřní vybavení (nezbytné předměty, které jsou přímo a výhradně spojené s účelem projektu)  leasing (dlouhodobý nehmotný majetek nad 60 tis. Kč a dlouhodobý hmotný majetek s oceněním jedné položky nad částku 40 tis. Kč)  náklady na označení projektu (informační tabule)  nákup specifického dopravního prostředku  výdaje v naturáliích (poskytnutí pozemků a nemovitostí) Uznatelné náklady (2)

 b) neinvestiční náklady mohou maximálně dosáhnout výše 10% celkových uznatelných nákladů  výdaje v naturáliích (poskytnutí stavebních prací )  režijní výdaje ( do 5 % celkových uznatelných nákladů)  leasing (dlouhodobý nehmotný majetek do 60 tis. Kč a dlouhodobý hmotný majetek s oceněním jedné položky do částky 40 tis. Kč)  finanční a jiné náklady (bankovní poplatky za zřízení a vedení zvláštního bankovního účtu)  právní služby (náklady na právní poradenství – musí být prokázáno, že byly vynaloženy v souvislosti s realizací projektu)  notářské poplatky za ověření dokumentů Uznatelné náklady (3)

 odborné posudky (audit; nezbytné posudky v souvislosti s realizací projektu)  náklady na bankovní záruky  subdodávky (pouze v případě, že vytváří hodnotu) c) DPH za podmínky, že konečný příjemce není plátcem DPH a nemá nárok na odpočet DPH na vstupu Uznatelné náklady (3)

 Za neuznatelné budou považovány tyto náklady:  bytová výstavba  poplatky charakteru sankce  režijní výdaje žadatele nesouvisející s projektem  nákup osobních vozů  kancelářské vybavení pokud nesouvisí s projekty na výzkum a vývoj a nenaplňuje hlavní cíle opatření, zlepšení odborných dovedností, odborný výcvik apod.  DPH u plátců daně z přidané hodnoty  výdaje na opravu (např. oprava a údržba strojů a zařízení)  náklady na právní spory Neuznatelné náklady

  pokuty; penále  výdaje na pořízení subdodávky od třetí osoby, která dodává konečnému příjemci za cenu vyšší, než za stejných podmínek u běžného dodavatele či výrobce  daň z příjmu; silniční daň; daň z nemovitostí; daň z převodu nemovitostí; daň dědická; daň darovací  správní poplatky, které jsou příjmem státního rozpočtu, rozpočtu krajů a obcí (např. výpis z katastru nemovitostí, výpis z obchodního rejstříku)  leasing SW  marže a akontace u leasingu Neuznatelné náklady (2)

Děkuji za pozornost Mgr. David Jirka