Tiger Indický Presentace od: Vojtěcha Bence Výskyt

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

Tygr bengálský OHROŽENÝ Rozšíření (červeně)
Medvěd brtník Tereza Hamplová 6.A.
Lvíček zlatý.
ZAJÍC POLNÍ (Lepus europaeus)‏
Jaguár americký.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
„Pravá“ PREDACE. Jsem predátor, a chci se nažrat Musím nejdřív kořist nalézt Potom ulovit Potom zpracovat Nakonec sežrat a strávit Musím si dát pozor,
JEŽURY A PAJEŽURY.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Jejich život ve smečkách
Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
Lasicovité šelmy.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Po stopách ohrožených zvířat
Tulák sob a jiné zajímavosti
Tropický deštný les SAVCI.
Hmyz na jaře, v létě Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.33
Raroh velký Falco cherrug. Charakteristika raroha Patří do čeledi sokolovitých Loví jak na zemi tak ve vzduchu Hnízdo si staví na stromě nebo ve skalním.
VY_52_INOVACE_PŘ.7. 04_Kočkovité šelmy Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
ŠELMY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Čírka modrá a obecná (anas querquedula, anas crecca)
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Ledňáček říční.
Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
ROZMNOŽOVÁNÍ ŽIVOČICHŮ A ROSTLIN
Kivi hnědý.
Savci.
Psovité šelmy.
PRIMÁTI OPICE.
Ptáci v sadech a ovocných zahradách.
Tajga Jehličnatý les.
MALÍ DRAVÍ VAČNATATCI.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Název projektu: Živá příroda ve škole
VEVERKA OBECNÁ Veverky jsou lesní savci.Kteří jsou zbarveni do hnědé a šedé barvy.Ve většině případů se vyskytují v Evropě a v Asii.
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
ZVÍŘATA SEVERNÍ AMERIKY - NÁSOBENÍ MIMO OBOR NÁSOBILEK VYPÁTREJ PODLE INFORMACÍ A OBRÁZKU UKRYTÉ ZVÍŘE. VYBER SI LIBOVOLNÉ POLÍČKO. VYPOČÍTEJ PŘÍKLAD A.
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
3. SKUPINA 3. SKUPINA. KDE ŽIJÍ? Vrabci žijí v Euroasii a byli převezeni i do Ameriky, jižní Afriky, Austrálie a na Nový Zéland. Vrabec polní vyhledává.
Anotace – Kočkovité šelmy Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností na základě odpovědí.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_24.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Želva ozdobná Michal Bjalončík Dnes se budeme bavit o mojí želvě.
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Veverka známá neznámá.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Zvířata v lese – draví ptáci VY_32_INOVACE_15_draví_ptáci
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Veverka známá - neznámá
Zvířata v Lese –test savci 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Zvířata v lese - liška obecná autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Krokodýli (c) Mgr. Martin Šmíd.
Transkript prezentace:

Tiger Indický Presentace od: Vojtěcha Bence Výskyt Potrava a způsob lovu Rozmnožovaní

Tygra indického můžeme nalézt především v Výskyt Tygra indického můžeme nalézt především v Indii, Bangladéši, Nepálu, Bhútánu, a Myanmaru Zpátky na menu

Potrava a způsob lovu Tygr je samotářské zvíře lovící převážně v noci, není to vytrvalý běžec, takže si za své oběti často vybírá slabá nebo zraněná zvířata. Útočí tak, že se nejdříve plíží ke kořisti v trávě (díky jeho maskovaní si ho oběť mnohdy nevšimne ani tehdy, plíží-li se ve velice nízkém porostu) a poté ji rychlým skokem polapí. Zpátky na menu

Mezi hlavní složky potravy patří gaurové a buvoli, avšak nepohrdne také menšími zvířaty jako jsou zající, opice, hulmani a pávi. Jsou známy také útoky na nosorožce a mladé slony. Čas od času uloví také predátory jako jsou leopardi, vlci, krokodýli, lišky a dhoulové. Zpátky na menu

Rozmnožování Tygr indický se rozmnožuje během jara, hledá samici v jejím teritoriu, kde s ní pak 20-80 dní zůstává. Samice je schopna oplození pouze 3-7 dní. Po úspěšném spáření se samec opět vrátí do svého teritoria. Zpátky na menu

Samice si poté během 2 týdnů vyhledá doupě (např Samice si poté během 2 týdnů vyhledá doupě (např. ve skalních dutinách nebo pod vyvráceným stromem), ve kterém vrhne 3-4 mláďata. Jsou sice slepá, ale mají už srst podobnou dospělým jedincům. Samice kojí mláďata zhruba 8 týdnů, pak jim začne nosit menší kousky masité potravy. Další dny matka nechává svá mláďata, aby si sama ulovila vlastní potravu. Ještě před dosažením jednoho roku jsou mladí tygři schopni sami lovit. zpátky na menu

Konec KONEC