Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č."— Transkript prezentace:

1 KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_463 Tématický celek: ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II . Autor: Mgr. Zdenka Zavičáková Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí. Ukázka tvorby DUMu v Powerpointu slouží k probírání a procvičování učiva – Krtek obecný. Práce je ukončena zápisem.

2 KRTEK OBECNÝ PŘÍRODOVĚDA – 4. ROČNÍK

3 Krtek obecný Obsah 1. Popis 2. Potrava 3. Rozmnožování 4. Význam

4 1. Popis válcovité tělo, okolo 12 cm dlouhé srst má tmavě hnědou
přední tlapky dobře uzpůsobené k hrabání; jsou svalnaté, vyvrácené a s velkými drápky dožívá se 2 až 5 let žije většinu svého života v podzemí, kde si vyhrabává větvené chodby

5 2. Potrava živí se převážně bezobratlými živočichy, které vyhledává pomocí sluchu a čichu a vyhrabává je ostrým čumáčkem. mezi jeho potravu patří například hmyz a jeho larvy, ještěrky, ale dokonce i žáby a myši.

6 3. Rozmnožování samice mívá na jaře 3-7 mláďat
mláďata se rodí slepá, neosrstěná a velká asi jako fazole zpočátku pijí mateřské mléko, po 3 týdnech sama loví dospívají již v druhé polovině prvního roku života a poprvé se rozmnožují obvykle hned následující jaro

7 4. Význam užitek - živí se živočichy, kteří svým okusováním kořenů rostlin škodí na našich zahradách škodit na zahradě mohou jeho chodby, které mohou kořeny odříznout od výživné půdy

8 Zapamatuj si ! Krtek obecný
žije podzemí, kde si vyhrabává chodby válcovité tělo přední tlapky dobře uzpůsobené k hrabání 3-7 mláďat, zpočátku pijí mateřské mléko, po 3 týdnech sama loví potrava - dešťovky, hmyz a jeho larvy. dožívá se 2 až 5 let

9 Zdroje : Hannes Grobe: . Krtek obecný jpg [online] :56. [cit ]. Dostupný z WWW: < Klipart : Office Microsoft PowerPoint Ilustrace :

10 Mgr. Zdenka Zavičáková MŠ a ZŠ Valašské Meziříčí, Poličná
Konec Mgr. Zdenka Zavičáková MŠ a ZŠ Valašské Meziříčí, Poličná


Stáhnout ppt "KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č."

Podobné prezentace


Reklamy Google