Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čírka modrá a obecná (anas querquedula, anas crecca)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čírka modrá a obecná (anas querquedula, anas crecca)"— Transkript prezentace:

1 Čírka modrá a obecná (anas querquedula, anas crecca)
Iveta Beisbierová A.3

2 Čírka obecná V přírodě jí můžeme nalézt v Evropě a Asii (i v ČR). V době, kdy je kačírek vybarven (říjen – – květen) patří tyto čírky mezi nejpestřejší kačenky a proto jsou mezi chovatelskou veřejností velice žádány. Jejich chov už není tak jednoduchý a vyžaduje určité chovatelské zkušenosti. Snášejí se s většinou kachen a nebezpečné pro ně jsou pouze větší, agresivní druhy husic, hus a kachen a to hlavně v období toku. Na zimu je ideální jim připravit kryt, hlavně při větších mrazech. Do toku jdou v květnu a jejich vajíčka (6–12) můžete nalézt v hnízdě v trsu trávy nebo v zakryté nízké budce. Kachňata se líhnou za 21–23 dnů, jsou malá, ale rychle rostou a jsou schopna letu v 6–7 týdnech.

3 Čírka obecná - samice Čírka obecná - samec

4 Čírka modrá Tato čírka s výskytem v přírodě v Africe, Asii a Evropě (i u nás) je snadno chovatelná i v zajetí. V zimě (při větších mrazech) je lepší je umístit v krytém prostoru. Tok začíná v dubnu a vajíčka (7–12) můžeme nalézt hlavně v hnízdě v trsu trávy. Inkubační doba je 21–25 dnů a podobně jako výše popsané druhy jsou kachňata velice malá, ale rychle rostoucí.

5 Čírka modrá – samice a samec

6 Čírka obecná, modrá (anas querquedula, anas crecca)
Velikostí je srovnatelná s holubem Díky své pestrosti jsou velice žádané Jejich chov vyžaduje speciální péči a znalosti Tokají v květnu Mají 6-12 vajíček, hnízdí v trsech trávy Mláďata se líhnou po dnech velmi malá, ale rychle rostou a po 6-7 týdnech jsou schopna letu U čírky modré je vše skoro stejné jen toká v dubnu, snáší 7-12 vajec a inkubační doba je dní


Stáhnout ppt "Čírka modrá a obecná (anas querquedula, anas crecca)"

Podobné prezentace


Reklamy Google