Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum)"— Transkript prezentace:

1 Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum)
V posledních několika letech se mezi teraristy rozšířila nová móda a tou je chov korálovek.

2 Poddruhy Je popsáno asi 13 druhů, z toho jen korálovka sedlatá má okolo 25 poddruhů. Ty se navzájem velice liší jak zbarvením, tak i rozdílnými životními podmínkami populací z různých zeměpisných oblastí výskytu. Nejběžnější poddruh L.t.sinaloe, který obývá hlavně západní Mexiko je většinou zbarven šarlatově červeně, se střídavými světlými a černými proužky. Korálovka mexická

3 Charakteristika Korálovka sedlatá dorůstá do velikosti 1-3 metru. Její tělo je poměrně štíhlé, hlava je malá a sotva odlišitelná od těla. Ačkoliv se jedná o živočicha aktivního spíše za soumraku a v noci, má kulaté zorničky a velké oči.

4 Výskyt Korálovka sedlatá je rozšířena od Kanady, až po Ekvádor.

5 Chov v zajetí Terárium: Terárium postačuje středně velké, s písčitým substrátem, doplněné několika většími kameny jako úkryt. Nezbytná je samozřejmě miska s vodou. Teplota: Korálovka sedlatá vyžaduje teplotu mezi °C přes den, s poklesem až ke 20°C v noci. Zimování korálovek je vhodné, nikoliv však nutné. Mnozí teraristé v zimním období pouze snižují teplotu na 20°C. Přesto se zazimování doporučuje, zvláště hodláme-li hady rozmnožovat.

6 Potrava Ačkoliv korálovka sedlatá má v přírodě poměrně pestrý jídelníček (loví malé savce, ještěry, hady i ptáky, nepohrdne ani vejcem), v teráriu vystačíme s přiměřeně velkými hlodavci.

7 Odchov Páření, které probíhá na jaře po zimním klidu, je doprovázené souboji samců o samice. V červenci a srpnu snesou samice kožovitých vajec, z nichž se po asi 60 denní inkubaci a 90% vlhkosti líhnou mladé korálovky. Měří kolem 30 cm a dobře přijímají holata myší. Přestože chov ani odchov těchto nádherně zbarvených hadů není vyloženě náročný a nečiní velké potíže, bylo donedávna pořízení korálovky poměrně nákladnou záležitostí. Sehnání tohoto hada byl navíc téměř nadlidský výkon. Díky módnímu trendu a postupně se snižující ceně, se nádherná korálovka sedlatá pomalu rozšiřuje v chovech našich teraristů.


Stáhnout ppt "Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum)"

Podobné prezentace


Reklamy Google