Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:"— Transkript prezentace:

1 Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili: Kristýna Wágnerová, Bruno Dědek, Michal Klikar, Jakub Zimmermann, Lukáš Peřinka

2

3 Kůň Domácí Samice koně se nazývá klisna nebo kobyla, nebo také hřebice. Plemenný samec je hřebec, vykastrovaný pak valach, jednostranně vykleštěný pak jirčák nebo klepec. Živí se senem, obilím ,granulemi pro koně, trávou a pamlsky. Žije na pastvinách, ve stájích, ve výbězích

4 KRÁVA DOMÁCÍ Kráva žije na pastvinách, v kravíně.
Živí se obilím, trávou, senem. Kráva je i nadávka pro ženy.

5 Slon Indický Slon je obrovské zvíře.
Jsou býložravci jedí trávu a ovoce. Dospělí slon sežere 100 až 320 kg potravy. žijí v Africe, severní Americe a v Evropě.

6 Panda Velká Panda žije uvnitř bambusových houštin. Řadí se mezi šelmy a živí se převážně rostlinami. Živí se vejci, masem a hmyzem. Žije v Číně.

7 Pstruh Pstruh žije v Čechách.
Jsou to štíhlé dravé ryby žijící v horních částech toků. Vyžadují totiž chladnější vodu s vyšším obsahem kyslíku.

8 Králík holandský Holandský králík je plemeno s poměrně dlouhou historií. Země původu: Holandsko. Králík holandský je hlodavec živící se salátem, okurkami a granulemi.

9 Liška polární. Liška je psovitá šelma.
Rozmnožuje se v létě nebo na jaře ve vrhu bývá obvykle 3-7 mláďat. Lišky žijí samotářský život nebo v párech. Liška polární žije v severních částech Evropy, Asie a Ameriky.

10 MEDVĚD HNĚDÝ Délka těla: 2–4 m Délka ocasu: 5–20 cm
Hmotnost : 100–800 kg Výška v kohoutku: 87–126 cm Délka života: 20–30 let. V zajetí se výjimečně mohou dožít až přes 40 let.

11 Tučňák Císařsky Dosahuje výšky 122 centimetrů a váhy mezi 22–45 kilogramy. Tučňák císařský je známý svými cestami, které dospělí jedinci každý rok uskutečňují kvůli páření a krmení mláďat. Velké skupiny ptáků, ve kterých mohou být až tisíce jedinců, cestují 100– 160 km.

12 Želva Želvy se od ostatních plazů odlišují především tím, že je jejich tělo obvykle chráněno kostěným krunýře m, který se dělí na hřbetní a břišní . Vyvinul se z jejich žeber

13 Gorila Gorila je rod největších žijících primátů.
Žijí na zemi a jsou převážně býložravé. Obývají lesy střední Afriky. Gorily se dělí na dva druhy a čtyři poddruhy 

14 Tygr Tygr je velká kočkovitá šelma žijící v Asii.
Ze současných kočkovitých šelem je největší a díky charakteristickým tmavým pruhům na zlatožluté či rudohnědé srsti nezaměnitelný. Rozlišujeme osm až devět poddruhů.


Stáhnout ppt "Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:"

Podobné prezentace


Reklamy Google