Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ."— Transkript prezentace:

1 Tetřev Hlušec Radmila Sikytová

2 Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ JE O NĚCO MENŠÍ NEŽ KROCAN. Samec je tmavý s nevýrazně barevnou hlavou a světlým ZOBÁKEM.Samice je asi o 10 cm menší než sameček a je zbarvená rezavohnědě.

3 Po většinu roku žije tetřev skrytě a samotářsky v místech kde není rušen přítomností člověka Obývá slunné smíšené a jehličnaté lesy nebo Rašeliniště,kde si opatřuje potravu sběrem a hrabáním. Živí se bobulemi, travinami,jehličím a mravenci. Samice snáší a zahřívá 6 až 10 vajec a sama se po vylíhnutí stará o kuřata. V prvním roce života v průměru přežívá jen asi deset procent mláďat. K jeho přirozeným predátorům patří kuna a liška, vejce z hnízd vybírají straky a vrány. Tetřev je známý svým tokáním tj. námluvami a zápasy mezi samci na jaře; k tomu účelu vyhledává za rozbřesku paseky nebo jiná otevřená místa a vydává přitom charakteristické hlasité zvuky.


Stáhnout ppt "Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ."

Podobné prezentace


Reklamy Google