 Většinou dorůstá do velikosti 2 - 2,5 m, jsou však známí jedinci až 4,5 m dlouzí. Hlava je výrazně oddělena od těla, které je poměrně štíhlé, ale pevně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum)
Advertisements

Bažant obecný (Phasianus colchicus)
GIBONI.
ZEBRA CHAPMANOVA.
(Odocoileus virginianus)
Lvíček zlatý.
Sokol stěhovavý Marie Preslová.
Jestřáb lesní Accipiter gentilis
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
ZAJÍC POLNÍ (Lepus europaeus)‏
Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
Velbloud Dvouhrbý.
Medvědi.
Ježek Barbora Aronová, 7. A.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Anakonda Velká.
Jakub Nejedlý, Marek Štrach 7.B
Primáti Martin Man Jan Dresler.
VESELÁ Eliška SOVA PÁLENÁ.
Ještěři.
Adopce gorily nížinné.
ŽIVOČICHOVÉ.
Domestikace.
ŠELMY.
Sluka Scolopax rusticola Štěpánka Pechmanová 3.A.
Plazi pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů Mgr. Hana Patschová duben 2011 VY_52_INOVACE_17.
Podřád: Hadi (serpentes)
Trénink v určování savců ČR
Ještěrky.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Zjednodušený přehled třídy savců
Pyšný jako páv.
Ledňáček říční.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Krajta Královská Python Regius.
Autorka: Zuzana Němečková
Kivi hnědý.
Psovité šelmy.
Delfín obecný.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“; Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
(Streptopelia decaocto)
Lucie Gabryšová Michael Sekyra
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Binomické jméno: Corvus monedula Řád: Pěvci Třída: Ptáci.
 Popis  Životní prost ř edí a potrava  Veverky ve m ě stech  Jak m ů žete pomoct nalezeným mlá ď at ů m veverek  Druhy veverek  Rozmnožování  Zdroje.
Ptáci zástupci 2 Dravci, sovy vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Řády plazů Přírodopis 7. třída.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
Název projektu: Živá příroda ve škole
Název projektu: Živá příroda ve škole
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Zvířata v Lese – užovka hladká autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
AUTOR: Lenka Hrnčířová
KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Živočichové.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Transkript prezentace:

 Většinou dorůstá do velikosti 2 - 2,5 m, jsou však známí jedinci až 4,5 m dlouzí. Hlava je výrazně oddělena od těla, které je poměrně štíhlé, ale pevně stavěné a svalnaté. Jeho zbarvení je žlutohnědé se stříbrošedým nádechem, zdobené tmavými kosočtverci s nepravidelnou světlou skvrnou uprostřed. Podobně jako u Hroznýšovce duhovýho, tělo tohoto druhu se na slunci (hlavně u čerstvě svlečených exemplářů) nádherně duhově leskne.

 Hroznýšovec kubánský, jak už sám název napovídá, obývá Kubu, Ostrov mládeže a malý ostrůvek Cayo Cantiles. Jeho biotopem jsou původně křoviny a lesy, na mnoha lokalitách se však přeorientoval na vlhčí, teplejší jeskyně. Aktivní bývá hlavně v noci. Zde loví (zakotven svým chápavým ocasem na stěně či stropě jeskyně) okolo letící netopýry.

 Terárium vyhovuje zařízené jako pro Psohlavce orinockýho, s dostatkem větví na lezení, prostorným úkrytem a větší miskou s vodou. Častěji rosíme. Teplotu udržujeme v rozmezí °C, v noci můžeme nechat poklesnout až ke 20°C. Zhruba od poloviny listopadu až do začátku února můžeme denní teplotu snížit až na 20°C.

 Ačkoliv se tento hroznýš ve své domovině živí (kromě savců přiměřené velikosti) převážně netopýry, v zajetí si většinou rychle zvyká na myši, potkany, kuřata či holuby.

 Hroznýšovec kubánský se v zajetí docela dobře rozmnožuje. Páří se zhruba od ledna (někteří i později) až do května. Březost trvá něco málo přes 200 dní, samice rodí v listopadu nebo v prosinci, pouze do 10 mláďat, ovšem cm dlouhých, která už loví dospělé myši, mláďata křečků, nebo potkanů. Pohlavně dospívají ve věku let.  Přestože tito hroznýši z odchytu bývají značně předráždění a kousaví, stejně si našli cestičku k srdcím mnoha teraristů. Hadi z generací odchovaných v zajetí (a těch je již dnes asi většina) již tak agresivní nejsou, a při časté manipulaci si rychle zvykají na ruku chovatele.