Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Binomické jméno: Corvus monedula Řád: Pěvci Třída: Ptáci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Binomické jméno: Corvus monedula Řád: Pěvci Třída: Ptáci."— Transkript prezentace:

1

2 Binomické jméno: Corvus monedula Řád: Pěvci Třída: Ptáci

3 Kavka obecná  Kavka obecná je nejmenší zástupce rodu Corvus. Dorůstá 34 - 39 cm a v rozpětí křídel měří 67 - 74 cm. Hmotnost u dospělých jedinců se pohybuje mezi 220 - 270 g. Obě pohlaví jsou převážně černá nebo šedočerná se světle šedě zbarvenými lícemi a zátylkem. Dospělí ptáci mají jako jediní zástupci rodu Corvus žijících mimo australský kontinent také stříbřitě bílé oči, která jsou u mladých ptáků zbarveny světle modře.australskýoči  Kavka je hlučný pták. Nejčastěji se ozývá výrazným Kjá kjá, nebo Ťa ťa.

4 Velikosti holuba. Je černá s šedým krkem a bílýma očima. Žije pospolitě v krajině se starými stromy, ve věžích hradů, zříceninách i ve městech. Hnízdí v dutinách stromů, na skalách, půdách, věžích ap. Živí se hmyzem, plži, červy, drobnými obratlovci i semeny a bobulemi.

5 Kavka Obecná Obývá velkou oblast, která sahá od severozápadní Afriky přes celou Evropu, s výjimkou severní části Skandinávie, až po východní Himaláje a jezero Bajkal v Asii. V 80. letech 20. století se díky lodní dopravě dostala až na severozápad Severní Ameriky, několikrát byla zaznamenána také v Kanadě, na Faerských ostrovech, Gibraltaru, Islandu a v Mauritánii.AfrikyEvropuSkandinávieHimalájeBajkalAsii20. stoletíSeverní AmerikyKanaděFaerských ostrovech GibraltaruIslanduMauritánii

6 Kavka Obecná (corvus monedula) Kavky obývají zalesněné stepi, lesy, kulturní krajinu, pastviny, města i pobřežní oblasti. Jsou monogamní a velmi společenské a obvykle se zdržují v hejnech, která bývají nejpočetnější během zimního období. Často jsou k vidění i ve společnosti vran a havranů.

7

8 Zde vidíte Kavku

9 KAVKA OBECNÁ Zde vidíte jak vypadá z profilu.Hlavu má černo-bílou a srst černou.

10

11 Kavka Obecná v přírodě

12

13

14 Adam Gregor Ťaf,Ťaf

15 Čerpali jsme z:


Stáhnout ppt "Binomické jméno: Corvus monedula Řád: Pěvci Třída: Ptáci."

Podobné prezentace


Reklamy Google