Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz"— Transkript prezentace:

1 ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Jan Hercík Jakub Strakoš Matěj Kiš Nabízí prvotřídní restauraci, bezbariérový přístup a lékařské ošetření jak pro lidi, tak pro zvířata.

2

3 LEV BERBERSKÝ Lev Berberský je velká šelma,v přírodě je již vyhynutá(V zajetí přežívá několik posledních desítek kusů) Výška v kohoutku: cm, samice jsou o něco menší než samci. Celková délka: samice: cm, samci: cm Hmotnost: samice: kg, samci: kg Délka ocasu: cca 90 cm Výskyt: dříve hory v Maroku, Alžírsku a Tunisu Délka březosti: dní Počet mláďat: 2 - 4

4 DELFÍN SKÁKAVÝ Delfín skákavý (Tursiops truncatus) je druh delfína z rodu Tursiops, často chovaný v delfináriích nebo používaný pro výzkumné účely. Je podobný delfínu obecnému, ale má kratší čelisti s menším počtem zubů a působí celkově mohutněji. Delfín skákavý má tělo dlouhé 2,5 až 4 metry, váží 150–200, výjimečně až 390 kg a dožívá se 30–36 let. Zobákovité čelisti jsou krátké, dolní čelist přesahuje přes horní (v každé polovině čelisti 20–26 zubů). Má hřbetní ploutev, zřetelně protaženou dozadu a trojúhelníkovitě zašpičatělou. Břišní strana je světlá, hřbetní šedohnědá až černá (tmavá barva zasahuje i na čelo a čelisti).

5 Delfín Obecný Delfín Obecný (Delphinus Delphis)je druh kytovce z čeledi delfínovití. Delfín obecný je rozšířen téměř ve všech mořích od tropického po mírné pásmo.  Žije zejména v pobřežních vodách, kde je dostatek potravy.Je nejpočetnějším druhem delfína Jeho nejčastější potrava jsou sledi a makrely,doplňují je hlavonožci. Loví společně, ve skupině shánějí ryby k sobě a nahánějí je k hladině.

6 Mamba Černá Mamba Černá (Dendroaspis polylepis) je největším jedovatým hadem na území Afriky. Obvykle dorůstá délky 2,5metru,může však dosáhnout i délky přes 4,5metru. Jed mamby černé je vysoce toxický a je nebezpečný i člověku.Je složen z více složek – převládají neurotoxiny, které působí na mozková a míšní centra nervového systému, dalšími složkami jsou hemolyzíny, které rozkládají červené krvinky, antikoaguliny zpomalující srážení krve aj.

7 Orangutan Orangutan (Pongo) je rod hominida žijící na ostrovech Borneo a Sumatra. Vytvořil zde tři druhy: orangutana sumaterského (Pongo abelii), orangutana tapanulijského (Pongo tapanuliensis) a orangutana bornejského (Pongo pygmaeus) u něhož byly navíc zjištěny tři poddruhy (subspecie). Samice orangutanů obvykle měří na výšku okolo 115 cm a váží v průměru 37 kg. Samci dosahují velikosti asi 136 cm a hmotnosti 75 kg. Tělo pokrývá dlouhá červenohnědá srst (u orangutana sumaterského je řidší), kůže má šedočerné zbarvení. Orangutan má výrazný obličej, který z velké části nepokrývá srst, ale samcům se na něm může vyvinout knír.

8 Tučňák Císařský je nejvyšší a nejtěžší ze všech tučňáků.
Je endemitem Antarktidy. Samec má stejné rozměry i zbarvení peří jako samice, dosahuje výšky 122 centimetrů a váhy mezi 22–45 kilogramy. Hřbet a hlavu má černou, břicho bílé a okolí uší žluté. Jako všichni ostatní tučňáci je nelétavý a jeho křídla jsou tuhá a zploštěná v ploutve.


Stáhnout ppt "ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz"

Podobné prezentace


Reklamy Google