Agregátní poptávka a nabídka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Měnová politika 11.
Advertisements

Agregátní poptávka a nabídka
7 Nezaměstnanost.
Mikroekonomie I Domácí produkt
Fiskální politika 12.
Platební bilance, zahraniční zadluženost
Trh peněz Ing. Vojtěch Jindra
Cvičení 6 – Peníze a monetární politika
Makroekonomika a stát VY_32_INOVACE_ Zásahy státu do ekonomiky - Keynesovská teorie - neoklasická (monetaristická) teorie.
8. Agregátní nabídka a poptávka, hospodářský cyklus a hospodářský růst
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
FISKÁLNÍ POLITIKA – 2. nástroj hospodářské politiky
Hospodářská politika státu
Agregátní poptávka Mgr. Hana Grzegorzová.
Agregátní poptávka a nabídka
Fiskální a monetární politika
Agregátní poptávka a nabídka Martina Hedvičáková
Inflace.
PENÍZE,INFLACE, MĚNOVÁ POLITIKA
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra. Veřejné finance Finance představují proces tvorby, rozdělování a užití peněžních fondů a peněžního kapitálu. Finance.
Makroekonomie I ( Cvičení 11 – Měnová politika - shrnutí )
Hospodářská politika. Hospodářská politika (HP) je souhrn cílů, nástrojů, rozhodovacích procesů a opatření státu v jednotlivých oblastech ekonomické reality.
Rozpočtový deficit a veřejný dluh
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Inflace 1. Vymezení pojmů 2. Příčiny inflačních procesů.
Monetární a fiskální politika
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Tato prezentace vznikla s finanční podporou CERGE-EI. Firma a hospodářská politika. Souvislosti.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Nástroje makroekonomické politiky státu VY_32_INOVACE_
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval: Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Investiční multiplikátor
Mikroekonomie I Agregátní poptávka, agregátní nabídka a potenciální produkt Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Mikroekonomie I Platební bilance a obchodní bilance Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)Katedra ekonomie (KE)
MONETÁRNÍ POLITIKA květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060215
Hospodářská politika. Hospodářská politika (HP) je souhrn cílů, nástrojů, rozhodovacích procesů a opatření státu v jednotlivých oblastech ekonomické reality.
Agregátní poptávka a agregátní nabídka
VNITŘNÍ MĚNOVÁ (MONETÁRNÍ) POLITIKA – 1. nástroj hospodářské politiky Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Národohospodářské soustavy a hospodářská politika Ing. Vojtěch Jindra.
Hospodářský cyklus Základy ekonomie Ing. Jana Holá,Ph.D. Zdroj:Kraft,J.: Ekonomie, TU Liberec, 2002 Helísek, M.:Makroekonomie, VŠE Praha, 2002.
Hospodářská politika. HP je souhrn cílů, nástrojů, rozhodovacích procesů a opatření státu. Cíle: 1) plná zaměstnanost 2) cenová stabilita 3) růst ekonomiky.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy:Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Bankovnictví. ČNB (Česká národní banka)  je právnická osoba, která má postavení veřejnoprávního subjektu se sídlem v Praze  není zapsaná v obchodním.
Bankovní systém a trh peněz
Základy ekonomie Seminář 10..
Monetární (měnová) politika
Rozpočtová (fiskální) nerovnováha Dagmar Kostrhůnová Dagmar Kostrhůnová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_100 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_97 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
MAKROEKONOMIE HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA STÁTU, JEJÍ CÍLE A ÚČINNOST
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
 Centrální banka  Komerční / obchodní/ banky  Specializované finanční instituce.
Veřejné finance Úvod do problematiky. Veřejné finance Vymezení VS Řízení VS.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Ekonomie Makroekonomie Cíle a nástroje hospodářské politiky.
Ekonomie Makroekonomie Cíle a nástroje hospodářské politiky.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Inovace výuky prostřednictvím.
Bankovnictví Téma 2: Centrální bankovnictví 1.Soudobé funkce centrální banky 2.Centrální banka jako subjekt monetární politiky 3.Centrální banka jako zdroj.
Soustava veřejných rozpočtů
Fiskální politika Pavel Seknička.
MONETÁRNÍ POLITIKA.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
Hospodářská politika státu
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-3)
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
Agregátní poptávka a agregátní nabídka Ing. Stanislav Heczko, Ph.D. Praha 2018.
Základy ekonomie Seminář 10..
Transkript prezentace:

Agregátní poptávka a nabídka

Agregátní poptávka Ukazuje vztah mezi cenovou hladinou a reálným HDP, který domácnosti a firmy chtějí nakupovat. Průběh funkce agregátní poptávky je klesající. Při vyšší cenové hladině chtějí domácnosti a firmy kupovat nižší reálný HDP. (rozdíl od tržní poptávky, kde působí substituční a důchodový efekt) Když se zvýší cenová hladina – zvyšují se ceny všech statků

Zvýšení cenové hladiny Když se zvýší cenová hladina, lidé a firmy zjišťují, že se snížily jejich reálné peněžní zůstatky. Aby udrželi peněžní zůstatky v původní výši, prodávají dluhopisy a jiná aktiva. To sníží cenu dluhopisů a jejich aktiv a zvýší úrokovou míru. V důsledku toho klesnou investice a spotřeba. Tudíž klesá reálný HDP.

Snížení cenové hladiny Lidé a firmy zjišťují, že jejich reálné zůstatky se zvýšily. Zbavují se přebytečných peněžních zůstatků tak, že nakupují dluhopisy a jiná aktiva, což zvyšuje jejich cenu a snižuje úrokovou míru. Nižší úroková míra zvyšuje investice a spotřebu, proto vzrůstá reálný HDP.

Determinanty určující křivku agregátní poptávky: 1) Spotřeba (C) je primárně určena osobním disponibilním důchodem (osobní důchod po zaplacení daní) a bohatstvím spotřebitelů. Roste-li cenová hladina, klesá i spotřeba, protože klesá reálný důchod i bohatství. 2) Investice (I) jsou určeny následujícími faktory: výše produktu, kapitálové náklady (určené daňovou politikou, úrokovými sazbami apod.) a budoucí očekávání investorů. Výši investic nejvíce ovlivňuje monetární politika. kurs dané země.

3) Vládní výdaje na statky a služby (G) jejich výše je určena pouze rozhodnutími vlády o výdajích. 4) Čisté vývozy (X) jsou určeny rozdílem výše vývozů a výše dovozů. Mezi hlavní faktory, které ovlivňují čisté vývozy patří domácí důchod a produkt, poměr domácích k zahraničním cenám a měnový kurs dané země.

                                                               …).  Grafické vyjádření

Faktory ovlivňující AD a jejich dopad na AD faktory hospodářské politiky: 1) monetární politika zvýšení nabídky peněz snižuje úrokovou sazbu a uvolňuje úvěrové podmínky, což má za následek vyšší úroveň investic a spotřeby statků dlouhodobého užití. 2) fiskální politika vyšší výdaje na nákup statků a služeb přímo zvyšují celkové výdaje a snížení daní má za následek zvýšení disponibilního důchodu a tím i zvýšení výdajů na spotřebu.

vnější faktory: 1) očekávání a podnikatelská důvěra vyšší důvěra způsobuje, že podniky očekávají vyšší zisky, a tím zvyšují investice. 2) zahraniční poptávka hospodářská konjunktura v zahraničí vede k růstu čistých vývozů a naopak krize v zahraničí vede k poklesu vývozů.

3) hodnoty aktiv zvyšování hodnoty aktiv vede k růstu bohatství některých spotřebitelů, a tím i k růstu jejich spotřeby. Toto zvýšení mže také vést ke snížení kapitálových nákladů, a tím ke zvýšení investic. 4) demografické změny vyšší počet obyvatelstva zvyšuje spotřebu i poptávku po investicích.

Faktory určující agregátní nabídku (AS) Agregátní nabídka (AS) - je celkový národní produkt, který podniky vyrobí a prodají v průběhu určitého období. Křivka AS ukazuje výši reálného produktu, které bude dosaženo při kterékoli možné cenové hladině. Agregátní nabídka ukazuje vztah mezi cenovou hladinou a reálným HDP, které firmy chtějí vyrábět. Průběh funkce AS je rostoucí, při vyšší cenové hladině firmy vyrábějí vyšší HDP.

Když se zvyšuje cenová hladina , lidé i firmy po určitou dobu podléhají peněžní iluzi. Peněžní iluze znamená, že si člověk nebo firma po určitou dobu uvědomuje růst své vlastní ceny, ale neuvědomuje si růst ostatních cen. Peněžní iluze je příčinou toho, že růst cen vede k růstu produkce a zaměstnanosti. Pak peněžní iluze vyprchají, zaměstnanost se vrací na původní úroveň a s ní se vrací na původní úroveň i produkce

Při poklesu cenové hladiny Firmy podlehnou iluzi, že klesá jen jejich cena a snižují výrobu, sníží se poptávka po práci a klesnou mzdy, tomu ale brání kolektivní dohody. Nominální mzdy jsou „ strnulé“ směrem dolů. Zaměstnanost, na kterou se trh práce navrací po vyprchání peněžních iluzí po prolomení mzdových strnulostí, nazýváme přirozenou zaměstnaností

Krátké období – křivka agregátní nabídky AS krátkého období – doba po kterou lidé a firmy podléhají peněžním iluzím a po kterou jsou mzdy strnulé směrem dolů. (měsíce, ale i roky) HDP, na který se ekonomika navrací po prolomení strnulostí – nazýváme potenciálním produktem. Potenciální produkt je produkt, který se vyrábí při přirozené zaměstnanosti

Agregátní nabídka dlouhého období ASL je dána potenciálním produktem.

Makroekonomické cíle a nástroje KONTROVERZE mezi tzv. (KLASICKÝM) NEOKLASICKÝM a KEYNESOVKÝM přístupem k makroekonomickým problémům KLASICKÝ přístup - volný trh, „neviditelná ruka trhu“ , LIBERALIZACE, omezení vládních intervencí KEYNESOVSKÁ EKONOMIE - NUTNOST VLÁDNÍCH INTERVENCÍ DO HOSPODÁŘSTVÍ

Makroekonomické cíle Výkonnost ekonomiky (hospodářský růst) Zaměstnanost (plná zaměstnanost) Cenová stabilita Zahraniční obchod – vyrovnaná platební bilance Omezení deficitu vládního rozpočtu Minimalizace státního dluhu

4 rozhodující makroekonomické veličiny: produkt, míra nezaměstnanosti, míra inflace, bilance zahraničního obchodu provázanost makroekonomických cílů magický čtyřúhelník (N. Kaldor)

Nástroje hospodářské politiky Fiskální (rozpočtová) politika Důchodová (stabilizační) politika Monetární (měnová) politika Zahraničně obchodní politika

Důchodová politika regulace cen zásahy státu do sociální oblasti regulace mezd

Zahraničně obchodní politika Přímé nástroje – kvóty, celní tarify, vývozní subvence, překážky dovozu nepřímé nástroje – intervence centrální banky na devizových trzích.

Monetární politika Peníze hotovostní, depozita. Prováděna centrální bankou (ČNB) zabezpečení cenové stability (Ústava čl.98) emise bankovek (monopol), dvoustupňový bankovní systém v ČR (viz) Vrcholným orgánem sedmičlenná bankovní rada v čele s guvernérem (M. Singer) http://www.cnb.cz/cs/index.html

Dvoustupňový bankovní systém

Nástroje: přímé (administrativní) nepřímé – politika povinných minimálních rezerv - operace na volném trhu - diskontní politika

2 typy monetární politiky EXPANZIVNÍ – pro oživení ekonomiky, v období recese. RESTRIKTIVNÍ – opačná situace, omezení nabídky peněz.

Povinné minimální rezervy - stanovení výše minimálních rezerv, které jsou povinny komerční banky uložit na účtu centrální banky. Operace na volném trhu - nákup a prodej cenných papírů, cílem těchto operací je usměrňovat vývoj úrokových sazeb a množství peněz v ekonomice. REPO- operace.

Diskontní politika – ovlivňuje úvěrové možnosti komerčních bank, diskontní sazba – úroková sazba za níž centrální banka půjčuje komerčním bankám. lombardní sazba – úrok na půjčku u centrální banky, která je zajištěna zástavou cenných papírů.

Aktivistická měnová politika (stop – go) restriktivní a expanzivní, neaktivistická (monetaristé, Friedman), udržování stálého měnového růstu.

Keynesiánci – měnová politika zaměřená na úrokovou míru, Neoklasici (u monetaristů) –měnová politika – stálý vývoj množství peněz v oběhu.

FISKÁLNÍ POLITIKA postupy a nástroje pomocí nichž vláda ovlivňuje chod ekonomiky, k hlavním cílům patří: podpora ekonomického růstu, utlumení výkyvů ekonomiky (hospodářského cyklu), zmírnění inflace.

Typy fiskální politiky: EXPANZIVNÍ RESTRIKTIVNÍ určitá vazba typu fiskální politiky na politický cyklus

Soustava veřejných rozpočtů: státní rozpočet, municipální rozpočty, rozpočtové fondy, rozpočty státních podniků. Státní rozpočet – centralizovaný peněžní fond, který má podobu bilance, má svoji příjmovou a výdajovou stránku.

Funkce státního rozpočtu: Stabilizační Distribuční Alokační

Rozpočet ČR schvaluje jej poslanecká sněmovna – forma zákona Státní rozpočet 2012 zákon č. 455/2011 Sb. Příjmy 1084 miliard Kč Výdaje 1189 miliard Kč Schodek 105 miliard Kč

Příjmy státního rozpočtu Daňové příjmy Nedaňové příjmy Kapitálové příjmy Přijaté transfery

Daně rozdělujeme na přímé a nepřímé: PŘÍMÉ - daň z příjmů fyzických a právnických osob, majetkové daně (např. daň z nemovitostí, z převodu nemovitostí). PROGRESIVNÍ ZDANĚNÍ PROPORCIONÁLNÍ ZDANĚNÍ DEGRESIVNÍ ZDANĚNÍ

NEPŘÍMÉ - DPH spotřební daň z: uhlovodíkových paliv a maziv lihu a lihovin tabákových výrobků

Funkce daní: alokační redistribuční stabilizační Daňové principy: spravedlnost a efektivnost

Lafferova křivka

Výdaje státního rozpočtu KAPITÁLOVÉ BĚŽNÉ - MANDATORNÍ VÝDAJE - QUASI MANDATORNÍ VÝDAJE Transferové platby

Deficit státního rozpočtu, státní dluh Rozpočet může být vyrovnaný, přebytkový a deficitní. Cyklický deficit Strukturální deficit – diskreční politika vlády

Možnosti financování deficitu Dluhové krytí (domácí, zahraniční) Zvýšení daní Rozprodej státního majetku Monetizace Státní dluh je součástí veřejného dluhu = celkový rozsah zadlužení vlády, veřejných institucí, měst, obcí.

Dopady zadlužování státu: zpomalení ekonomického růstu (pokles investic), snížení ratingu státu, v krajním případě státní bankrot.

Možnosti vlády vypořádat deficit: Zvýšení daní Monetizace Emise obligací Půjčky ze zahraničí Rozprodej státního majetku Rozpočtový deficit je pak hlavním zdrojem tzv. VEŘEJNÉHO DLUHU.

Dle vzájemného vztahu příjmů a výdajů můžeme státní rozpočet označit jako: přebytkový – aktivní saldo, vyrovnaný a deficitní – pasivní saldo.